Pumpkin spice latte
10 min
11 varer
431
Sara Johannessen Meek
Denne krydrede gresskar-latten, eller pumpkin spice latte om du vil, er langt mer smakfull enn avskrekkende. Pumpkin spice latte er superenkel å lage så lenge du har ingrediensene. Det du trenger er gresskar, melk, espresso, honning og en kryddermiks som du blander sammen selv. Topp gjerne med pisket krem og karamellsaus ved servering.
Ingredienser
1
porsjoner
Obs: Oppskriften er nok til et stort glass eller kopp.
- 2 dl melk
- 2 ss gresskarpuré
- 1 ss honning, flytende, eller lønnesirup
- 1 ts kryddermiks
- 1 stk espresso, dobbel
- krem, pisket
- karamellsaus
Kryddermiks
- 2 ts kanel
- 1 ts malt nellik, eller allehånde
- 1 ts malt ingefær, tørket
- 0.5 ts muskatnøtt, malt
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 2 dl melk
- 2 ss gresskarpuré
- 1 ss honning, flytende, eller lønnesirup
- 1 ts kryddermiks
- 1 stk espresso, dobbel
- krem, pisket
- karamellsaus
Kryddermiks
- 2 ts kanel
- 1 ts malt nellik, eller allehånde
- 1 ts malt ingefær, tørket
- 0.5 ts muskatnøtt, malt
Varm opp melk, gresskarpuré, honning og krydder i en kasserolle, eller bruk en melkesteamer hvis du har det.
Hell espressoen i et glass eller i en kopp, og fyll på med varm krydret melk.
Topp med pisket krem og eventuelt litt ekstra gresskarpure og karamellsaus. Serveres straks.

Bon appetit!
Varm opp melk, gresskarpuré, honning og krydder i en kasserolle, eller bruk en melkesteamer hvis du har det.
Hell espressoen i et glass eller i en kopp, og fyll på med varm krydret melk.
Topp med pisket krem og eventuelt litt ekstra gresskarpure og karamellsaus. Serveres straks.