rask

Meksikansk varm sjokolade

15 min

Jeg elsker varm sjokolade og drikker det hele tiden nå på vinteren. Jeg liker den ikke for søt, og spicer den gjerne opp. Her har jeg laget en meksikansk variant med kanel, chili og vanilje som virkelig varmer. Jeg har brukt mandelmelk, men du kan bruke den melken du ønsker. 

Topp gjerne sjokoladen med krem eller vaniljeis. 

Oppskriften gir to kopper.
Oppskrift og foto: Julie Ilona Balas/Julies matblogg

259 har lagret denne
Meksikansk varm sjokolade

Jeg elsker varm sjokolade og drikker det hele tiden nå på vinteren. Jeg liker den ikke for søt, og spicer den gjerne opp. Her har jeg laget en meksikansk variant med kanel, chili og vanilje som virkelig varmer. Jeg har brukt mandelmelk, men du kan bruke den melken du ønsker. 

Topp gjerne sjokoladen med krem eller vaniljeis. 

Oppskriften gir to kopper.
Oppskrift og foto: Julie Ilona Balas/Julies matblogg

259 har lagret denne

Ingredienser

1
porsjoner
  • 4 dl melk, valgfri type
  • 100 g mørk sjokolade
  • 0.5 ts kanel
  • 0.5 ts vaniljepulver
  • 0.25 ts chilipulver
  • 1 klype salt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 dl melk, valgfri type
  • 100 g mørk sjokolade
  • 0.5 ts kanel
  • 0.5 ts vaniljepulver
  • 0.25 ts chilipulver
  • 1 klype salt
Finhakk sjokoladen og smelt det i en liten skvett vann. Når sjokoladen er smeltet tilsetter du melken og varmer opp under omrøring.
Tilsett kanel, chili, vanilje og en liten klype salt. Du kan gjerne bruke en hel chili og vaniljestang snittet i to og en kanelstang for så å sile unna krydderne på slutten.
Drikk meksikansk sjokolade rykende varm, og gjerne med krem eller vaniljeis i. Topp med et dryss kanel.
Drikk meksikansk sjokolade rykende varm, og gjerne med krem eller vaniljeis i. Topp med et dryss kanel.
woman cooking

Bon appetit!

Finhakk sjokoladen og smelt det i en liten skvett vann. Når sjokoladen er smeltet tilsetter du melken og varmer opp under omrøring.
Tilsett kanel, chili, vanilje og en liten klype salt. Du kan gjerne bruke en hel chili og vaniljestang snittet i to og en kanelstang for så å sile unna krydderne på slutten.
Drikk meksikansk sjokolade rykende varm, og gjerne med krem eller vaniljeis i. Topp med et dryss kanel.
Drikk meksikansk sjokolade rykende varm, og gjerne med krem eller vaniljeis i. Topp med et dryss kanel.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?