Kong Olavs kakao med krem
Her er to varianter av kakaoen som ble servert til selveste Kong Olav: opprinnelig oppskrift og en lettere variant basert på samme råvarer (førstnevnte gir færre porsjoner).
Fyldig, rik og toppet med deilig krem. Denne kakaoen er bokstavelig talt en konge verdig.
Da originaloppskriften er veldig tung kan du alltids justere og tilsette smeltet kokesjokolade etter smak og ønske.
Oppskriften og bildet er hentet fra boken «Kong Olavs Kakao - Kongelige menyer for gode anledninger», utgitt på Kagge forlag.
Her er to varianter av kakaoen som ble servert til selveste Kong Olav: opprinnelig oppskrift og en lettere variant basert på samme råvarer (førstnevnte gir færre porsjoner).
Fyldig, rik og toppet med deilig krem. Denne kakaoen er bokstavelig talt en konge verdig.
Da originaloppskriften er veldig tung kan du alltids justere og tilsette smeltet kokesjokolade etter smak og ønske.
Oppskriften og bildet er hentet fra boken «Kong Olavs Kakao - Kongelige menyer for gode anledninger», utgitt på Kagge forlag.
Ingredienser
- 1 plate(r) kokesjokolade, gjerne dronningsjokolade
- 1 dl vann
- 5 dl helmelk
- 3 dl krem, til topping
- sjokolade, revet
Originaloppskrift
- 1 plate(r) kokesjokolade, gjerne dronningsjokolade
- 0.5 dl vann
- 1 dl helmelk
- 3 dl krem, til topping
- sjokolade, revet
Slik gjør du:
- 1 plate(r) kokesjokolade, gjerne dronningsjokolade
- 1 dl vann
- 5 dl helmelk
- 3 dl krem, til topping
- sjokolade, revet
Originaloppskrift
- 1 plate(r) kokesjokolade, gjerne dronningsjokolade
- 0.5 dl vann
- 1 dl helmelk
- 3 dl krem, til topping
- sjokolade, revet

Bon appetit!
Lag deg en gratis konto