Til hovedinnhold

Marte Maries mulled wine

30 min

Fotograf og kokebokforfatter Marte Marie Forsberg bor med mann og barn i en liten cottage på landet i England. I desember blander hun minnene fra sin oppvekst hjemme i Norge med britiske juletradisjoner.

Mulled wine er en varmende juledrikk som kan serveres hele dagen. Marte Marie forteller at det noen dager står det en kjele på ved ovnen hele dagen, som serveres til besøkende som kommer innom med julekort og for en liten prat i desember.

Lagret av 104 brukere
Fire glass med mulled wine står ved siden av en kobbergryte
Foto: Marte Marie Forsberg

Fotograf og kokebokforfatter Marte Marie Forsberg bor med mann og barn i en liten cottage på landet i England. I desember blander hun minnene fra sin oppvekst hjemme i Norge med britiske juletradisjoner.

Mulled wine er en varmende juledrikk som kan serveres hele dagen. Marte Marie forteller at det noen dager står det en kjele på ved ovnen hele dagen, som serveres til besøkende som kommer innom med julekort og for en liten prat i desember.

Lagret av 104 brukere

Ingredienser

6
porsjoner
  • 750 ml rødvin, fruktig og fyldig
  • 200 ml konjakk
  • 175 g sukker
  • 2 stk appelsin
  • 2 stk kanelstang
  • 2 stk stjerneanis
  • 6 stk nellik
  • 6 stk kardemommekjerner
  • 1 ts allehånde
  • 1 ts korianderfrø
  • 6 stk sorte pepperkorn
  • 2.5 cm ingefær, fersk, revet

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 750 ml rødvin, fruktig og fyldig
  • 200 ml konjakk
  • 175 g sukker
  • 2 stk appelsin
  • 2 stk kanelstang
  • 2 stk stjerneanis
  • 6 stk nellik
  • 6 stk kardemommekjerner
  • 1 ts allehånde
  • 1 ts korianderfrø
  • 6 stk sorte pepperkorn
  • 2.5 cm ingefær, fersk, revet
Skrell de to appelsinene. Juice den ene og skjær den andre i tykke skiver.
Mal krydderne (unntatt ingefæren) i en morter. Legg det i en muslin-klut med appelsinskall og ingefær. Knyt igjen stramt med hyssing.
I en kjele, bland vin, konjakk, appelsinjuice, sukker og malt krydder i en kjele.
Kok opp og sett ned, la det småkoke i minst 20 minutter før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Skrell de to appelsinene. Juice den ene og skjær den andre i tykke skiver.
Mal krydderne (unntatt ingefæren) i en morter. Legg det i en muslin-klut med appelsinskall og ingefær. Knyt igjen stramt med hyssing.
I en kjele, bland vin, konjakk, appelsinjuice, sukker og malt krydder i en kjele.
Kok opp og sett ned, la det småkoke i minst 20 minutter før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?