Marte Maries mulled wine
Fotograf og kokebokforfatter Marte Marie Forsberg bor med mann og barn i en liten cottage på landet i England. I desember blander hun minnene fra sin oppvekst hjemme i Norge med britiske juletradisjoner.
Mulled wine er en varmende juledrikk som kan serveres hele dagen. Marte Marie forteller at det noen dager står det en kjele på ved ovnen hele dagen, som serveres til besøkende som kommer innom med julekort og for en liten prat i desember.
Fotograf og kokebokforfatter Marte Marie Forsberg bor med mann og barn i en liten cottage på landet i England. I desember blander hun minnene fra sin oppvekst hjemme i Norge med britiske juletradisjoner.
Mulled wine er en varmende juledrikk som kan serveres hele dagen. Marte Marie forteller at det noen dager står det en kjele på ved ovnen hele dagen, som serveres til besøkende som kommer innom med julekort og for en liten prat i desember.
Ingredienser
- 750 ml rødvin, fruktig og fyldig
- 200 ml konjakk
- 175 g sukker
- 2 stk appelsin
- 2 stk kanelstang
- 2 stk stjerneanis
- 6 stk nellik
- 6 stk kardemommekjerner
- 1 ts allehånde
- 1 ts korianderfrø
- 6 stk sorte pepperkorn
- 2.5 cm ingefær, fersk, revet
Slik gjør du:
- 750 ml rødvin, fruktig og fyldig
- 200 ml konjakk
- 175 g sukker
- 2 stk appelsin
- 2 stk kanelstang
- 2 stk stjerneanis
- 6 stk nellik
- 6 stk kardemommekjerner
- 1 ts allehånde
- 1 ts korianderfrø
- 6 stk sorte pepperkorn
- 2.5 cm ingefær, fersk, revet
