Vietnamesisk iskaffe
Med denne oppskriften kan du nyte et glass med en tradisjonsrik drikk fra Vietnam. Der er det nemlig vanlig å starte dagen eller ta pauser med en iskaffe.
Akkurat denne oppskriften betyr mye for matbloggeren bak Alt asiatisk, Elisabeth Le. Den kalde tørsteslukkende drikken tar henne tilbake til barndommen, da hun alltid sneik til seg en slurk fra bestefarens kopp. Det skal også være den enkleste oppskriften hun har i boken sin.
Hvis du vil, kan du bruke vanlig kaffe eller pulverkaffe for å lage denne iskaffen, men den autentiske smaken får man bare ved å bruke vietnamesisk kaffe.
Oppskrift og bilde: Elisabeth Le
Med denne oppskriften kan du nyte et glass med en tradisjonsrik drikk fra Vietnam. Der er det nemlig vanlig å starte dagen eller ta pauser med en iskaffe.
Akkurat denne oppskriften betyr mye for matbloggeren bak Alt asiatisk, Elisabeth Le. Den kalde tørsteslukkende drikken tar henne tilbake til barndommen, da hun alltid sneik til seg en slurk fra bestefarens kopp. Det skal også være den enkleste oppskriften hun har i boken sin.
Hvis du vil, kan du bruke vanlig kaffe eller pulverkaffe for å lage denne iskaffen, men den autentiske smaken får man bare ved å bruke vietnamesisk kaffe.
Oppskrift og bilde: Elisabeth Le
- 2 ss kaffepulver, asiatisk
- 1 ss vann, kokende
- 1 dl vann, kokende
- 2 - 3 ss søt kondensert melk
- isbiter, knuste
- 2 ss kaffepulver, asiatisk
- 1 ss vann, kokende
- 1 dl vann, kokende
- 2 - 3 ss søt kondensert melk
- isbiter, knuste
