Plommesaft

1 t 30 min

Har du plommer til overs kan du for eksempel lage plommesaft. Saften blir frisk og god, og kan også serveres som en drink med isbiter og musserende.

Plommesaften er krydret med et hint av kanel for ekstra smak. Andre krydre, som for eksempel kardemomme, allehånde, sort pepper, ingefær og nellik, passer også veldig godt sammen med plommer. Bruk gjerne en blanding av flere krydre. En kvast frisk rosmarin, sitrontimian eller basilikum er også en mulighet, men vær litt forsiktig med bruken av rosmarin så den ikke tar helt overhånd.

166 har lagret denne
Plommesaft-drink i glass
Foto: Sara Johannessen Meek

Har du plommer til overs kan du for eksempel lage plommesaft. Saften blir frisk og god, og kan også serveres som en drink med isbiter og musserende.

Plommesaften er krydret med et hint av kanel for ekstra smak. Andre krydre, som for eksempel kardemomme, allehånde, sort pepper, ingefær og nellik, passer også veldig godt sammen med plommer. Bruk gjerne en blanding av flere krydre. En kvast frisk rosmarin, sitrontimian eller basilikum er også en mulighet, men vær litt forsiktig med bruken av rosmarin så den ikke tar helt overhånd.

166 har lagret denne
1
porsjoner
Obs: Oppskriften gir 1 stor flaske plommesaft
  • 1 kg plommer
  • 6 dl vann
  • 1 bit kanelstang
  • 150 g sukker
  • 0.5 stk sitron

Til servering

  • musserende vin, eller sprudlevann
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg plommer
  • 6 dl vann
  • 1 bit kanelstang
  • 150 g sukker
  • 0.5 stk sitron

Til servering

  • musserende vin, eller sprudlevann
Del plommene og fjern plommesteinen.
Ha plommene over i en passende kjele og tilsett vann og kanelstang.
Kok opp og la det småkoke en times tid med lokket halvveis på.
Sil plommesaften gjennom et sileklede eller et dobbelt lag med kaffefilter (saften skal bli klar og helt fri for fruktkjøtt). Mål opp mengden, det skal være omtrent 7 dl.
Vask kjelen og hell plommesaften tilbake i kjelen. Tilsett sukker og sitronsaft. Kok opp og la det hele småkoke til sukkeret er oppløst.
Avkjøl og hell saften over på fine flasker. Oppbevares i kjøleskapet.
Serveres i pene glass med knust is og et blandingsforhold omtrent 2 deler plommesaft og en del bobler (men det er smak og behag).
woman cooking

Bon appetit!

Del plommene og fjern plommesteinen.
Ha plommene over i en passende kjele og tilsett vann og kanelstang.
Kok opp og la det småkoke en times tid med lokket halvveis på.
Sil plommesaften gjennom et sileklede eller et dobbelt lag med kaffefilter (saften skal bli klar og helt fri for fruktkjøtt). Mål opp mengden, det skal være omtrent 7 dl.
Vask kjelen og hell plommesaften tilbake i kjelen. Tilsett sukker og sitronsaft. Kok opp og la det hele småkoke til sukkeret er oppløst.
Avkjøl og hell saften over på fine flasker. Oppbevares i kjøleskapet.
Serveres i pene glass med knust is og et blandingsforhold omtrent 2 deler plommesaft og en del bobler (men det er smak og behag).
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?