Plommesaft
Har du plommer til overs kan du for eksempel lage plommesaft. Saften blir frisk og god, og kan også serveres som en drink med isbiter og musserende.
Plommesaften er krydret med et hint av kanel for ekstra smak. Andre krydre, som for eksempel kardemomme, allehånde, sort pepper, ingefær og nellik, passer også veldig godt sammen med plommer. Bruk gjerne en blanding av flere krydre. En kvast frisk rosmarin, sitrontimian eller basilikum er også en mulighet, men vær litt forsiktig med bruken av rosmarin så den ikke tar helt overhånd.
Har du plommer til overs kan du for eksempel lage plommesaft. Saften blir frisk og god, og kan også serveres som en drink med isbiter og musserende.
Plommesaften er krydret med et hint av kanel for ekstra smak. Andre krydre, som for eksempel kardemomme, allehånde, sort pepper, ingefær og nellik, passer også veldig godt sammen med plommer. Bruk gjerne en blanding av flere krydre. En kvast frisk rosmarin, sitrontimian eller basilikum er også en mulighet, men vær litt forsiktig med bruken av rosmarin så den ikke tar helt overhånd.
- 1 kg plommer
- 6 dl vann
- 1 bit kanelstang
- 150 g sukker
- 0.5 stk sitron
Til servering
- musserende vin, eller sprudlevann
- 1 kg plommer
- 6 dl vann
- 1 bit kanelstang
- 150 g sukker
- 0.5 stk sitron
Til servering
- musserende vin, eller sprudlevann
