Til hovedinnhold

Islatte på fem minutter

5 min

Hva er vel bedre enn en iskald islatte på varme dager? Denne islatten lager du enkelt på fem minutter. Merk at oppskrift på sukkerlake er nederst i oppskriften.

Lagret av 672 brukere
Islatte på fem minutter

Hva er vel bedre enn en iskald islatte på varme dager? Denne islatten lager du enkelt på fem minutter. Merk at oppskrift på sukkerlake er nederst i oppskriften.

Lagret av 672 brukere

Ingredienser

1
porsjoner
  • 1 stk espresso, dobbel
  • isbiter
  • melk
  • sukkerlake, evt. sirup eller sukker

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk espresso, dobbel
  • isbiter
  • melk
  • sukkerlake, evt. sirup eller sukker
Avkjøl den ferskbryggede kaffen raskest mulig. Ha rikelig med isklumper i en shaker (eller lignende), hell over kaffen og 1 ss sukkerlake, sirup eller sukker hvis ønskelig.  Rist eller vend på shakeren til kaffen er kald. Hell alt over i et passende glass, og fyll på med kald melk.
Sukkerlake: Hvis du ønske å søte islatten med sukkerlake må du lage den på forhånd. Kok opp 1 del sukker og 1 del vann. Tilsett eventuelt krydder hvis du ønsker det, for eksempel en splittet vaniljestang og/eller en bit kanelstang (kardemomme, nellik og allehånde er også godt). La det småkoke til alt sukkeret er oppløst. Dette tar cirka 3 minutter. Avkjøl sirupen og ha den over på en passende flaske eller glass.
woman cooking

Bon appetit!

Avkjøl den ferskbryggede kaffen raskest mulig. Ha rikelig med isklumper i en shaker (eller lignende), hell over kaffen og 1 ss sukkerlake, sirup eller sukker hvis ønskelig.  Rist eller vend på shakeren til kaffen er kald. Hell alt over i et passende glass, og fyll på med kald melk.
Sukkerlake: Hvis du ønske å søte islatten med sukkerlake må du lage den på forhånd. Kok opp 1 del sukker og 1 del vann. Tilsett eventuelt krydder hvis du ønsker det, for eksempel en splittet vaniljestang og/eller en bit kanelstang (kardemomme, nellik og allehånde er også godt). La det småkoke til alt sukkeret er oppløst. Dette tar cirka 3 minutter. Avkjøl sirupen og ha den over på en passende flaske eller glass.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?