Rabarbrasaft

60 min
81 har lagret denne
Rabarbrasaft i gjennomsiktig glass
81 har lagret denne
8
porsjoner
  • 1 l vann
  • 1 vaniljestang
  • 400 g rabarbra
  • 220 g sukker
  • isbiter
  • mynte
  • 2 lime
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 l vann
  • 1 vaniljestang
  • 400 g rabarbra
  • 220 g sukker
  • isbiter
  • mynte
  • 2 lime
Skyll og skjær av endene av rabarbrastilkene. Skjær i biter.
Ha i kasserolle (ikke aluminium) med snittet vaniljestang, vann og sukker.
Kok opp, og la koke i femten minutter, til rabarbraen «klapper sammen».
La stå i kasserollen til lunt.
Sil av, bruk gjerne en øse eller lignende for å presse ut den siste smakfulle saften gjennom silen.
La stå i kjøleskap til kaldt.
Kan serveres som den er.
For å lage vår spesielle sommerdrink, fyll et stort glass halvfullt med isbiter, press saften fra en halv lime over og fyll med rabarbrasaft.
Topp med en myntekvast.
For en mer syndig sommerdrink, ha i de samme ingrediensene, men et par centiliter vodka i tillegg.
Topp det hele med en liten centimeter soda på toppen av glasset.
woman cooking

Bon appetit!

Skyll og skjær av endene av rabarbrastilkene. Skjær i biter.
Ha i kasserolle (ikke aluminium) med snittet vaniljestang, vann og sukker.
Kok opp, og la koke i femten minutter, til rabarbraen «klapper sammen».
La stå i kasserollen til lunt.
Sil av, bruk gjerne en øse eller lignende for å presse ut den siste smakfulle saften gjennom silen.
La stå i kjøleskap til kaldt.
Kan serveres som den er.
For å lage vår spesielle sommerdrink, fyll et stort glass halvfullt med isbiter, press saften fra en halv lime over og fyll med rabarbrasaft.
Topp med en myntekvast.
For en mer syndig sommerdrink, ha i de samme ingrediensene, men et par centiliter vodka i tillegg.
Topp det hele med en liten centimeter soda på toppen av glasset.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?