Til hovedinnhold

«Frappuccino» med sjokoladebiter

30 min

Sommerens iskalde delikatesser kan du lage selv, og det er slettes ikke så komplisert som du kanskje tror.
Med utgangspunkt i en fyldig fløteis eller lett yoghurtis har du muligheten til å variere smakene etter eget begjær.
Her kan du enten lage din egen vaniljeis, hvis du har tid og lyst, eller bruke iskrem etter ønske. 

Lagret av 278 brukere
«Frappuccino» med sjokoladebiter

Sommerens iskalde delikatesser kan du lage selv, og det er slettes ikke så komplisert som du kanskje tror.
Med utgangspunkt i en fyldig fløteis eller lett yoghurtis har du muligheten til å variere smakene etter eget begjær.
Her kan du enten lage din egen vaniljeis, hvis du har tid og lyst, eller bruke iskrem etter ønske. 

Lagret av 278 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 porsjon iskrem, av vanilje
  • espresso, kald (ev espressopulver)
  • 50 g mørk sjokolade, finhakket eller revet

Grunnoppskrift på vaniljeis

  • 2 dl melk
  • 3 dl fløte
  • 5 stk eggeplomme
  • 100 g sukker, helst finkornet
  • 1 stk vaniljestang

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 porsjon iskrem, av vanilje
  • espresso, kald (ev espressopulver)
  • 50 g mørk sjokolade, finhakket eller revet

Grunnoppskrift på vaniljeis

  • 2 dl melk
  • 3 dl fløte
  • 5 stk eggeplomme
  • 100 g sukker, helst finkornet
  • 1 stk vaniljestang
Bruker du ferdigis kan du hoppe direkte til steg 4. 
Vaniljeis: Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha melk, fløte, halvparten av sukkeret, vaniljestang og vaniljefrø i en kasserolle og kok opp blandingen. Visp sammen eggeplommer og resten av sukkeret i en bolle. Visp til sukkeret er oppløst.
Hell den varme fløtemelken over eggeplommene mens du visper. Hell alt tilbake i kasserollen og varm blandingen forsiktig opp under stadig omrøring. Blandingen skal tykne (som vaniljesaus), men må ikke koke.
Sil blandingen over i en ren bolle og avkjøl. La gjerne isblandingen få «modne» i kjøleskapet natten over. Kjør isen i en iskremmaskin for best resultat. Eller, sett bollen i fryseren. Visp da opp blandingen flere ganger under innfrysning for å unngå iskrystaller. Blir isen veldig hard kjører du den raskt i en kjøkkenmaskin til isen blir glatt og jevn. Sett den tilbake i fryseren 20 minutter om den blir for bløt.
Smak vaniljeisblandingen til med espresso eller espressopulver.
Tilsett finhakket sjokolade i den kalde isblandingen eller rør den inn underveis i innfrysningen (hvis du lager isen selv).
Serveres gjerne med litt myk pisket krem og noen mandelkjeks.
woman cooking

Bon appetit!

Bruker du ferdigis kan du hoppe direkte til steg 4. 
Vaniljeis: Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha melk, fløte, halvparten av sukkeret, vaniljestang og vaniljefrø i en kasserolle og kok opp blandingen. Visp sammen eggeplommer og resten av sukkeret i en bolle. Visp til sukkeret er oppløst.
Hell den varme fløtemelken over eggeplommene mens du visper. Hell alt tilbake i kasserollen og varm blandingen forsiktig opp under stadig omrøring. Blandingen skal tykne (som vaniljesaus), men må ikke koke.
Sil blandingen over i en ren bolle og avkjøl. La gjerne isblandingen få «modne» i kjøleskapet natten over. Kjør isen i en iskremmaskin for best resultat. Eller, sett bollen i fryseren. Visp da opp blandingen flere ganger under innfrysning for å unngå iskrystaller. Blir isen veldig hard kjører du den raskt i en kjøkkenmaskin til isen blir glatt og jevn. Sett den tilbake i fryseren 20 minutter om den blir for bløt.
Smak vaniljeisblandingen til med espresso eller espressopulver.
Tilsett finhakket sjokolade i den kalde isblandingen eller rør den inn underveis i innfrysningen (hvis du lager isen selv).
Serveres gjerne med litt myk pisket krem og noen mandelkjeks.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?