Lag ripssaft og fyll kjøkkenet med dufter som bringer deg tilbake til barndommen og mormors kjøkken. Her får du oppskrift på hvordan lage ripssaft uten saftkoker. Saften kan krydres med for eksempel vanilje eller kanel.
Etter samme fremgangsmåte som ripssaft kan du bruke andre bær for å lage saft. Sukkermengden kan du selv justere.
Lag ripssaft og fyll kjøkkenet med dufter som bringer deg tilbake til barndommen og mormors kjøkken. Her får du oppskrift på hvordan lage ripssaft uten saftkoker. Saften kan krydres med for eksempel vanilje eller kanel.
Etter samme fremgangsmåte som ripssaft kan du bruke andre bær for å lage saft. Sukkermengden kan du selv justere.
Skyll de rensede bærene i kaldt vann. Legg bærene over i en kasserolle og tilsett vannet.
La det koke langsomt opp, legg på lokk la det småkoke/trekke under lokk i cirka 30 minutter, eller til bærene har skiftet farge og saftet seg. Ikke rør!
Hell bærene over i et fuktig sileklede og la saften renne av i cirka 1 time.
Ha saften tilbake i en ren kasserolle og tilsett sukkeret. Kok opp og la saften koke i cirka 10 minutter. Fjern skummet som danner seg på overflaten.
Fyll varm saft over på varme, rene flasker. Sett på kork og oppbevar saften mørkt og kjølig.
Bon appetit!
Skyll de rensede bærene i kaldt vann. Legg bærene over i en kasserolle og tilsett vannet.
La det koke langsomt opp, legg på lokk la det småkoke/trekke under lokk i cirka 30 minutter, eller til bærene har skiftet farge og saftet seg. Ikke rør!
Hell bærene over i et fuktig sileklede og la saften renne av i cirka 1 time.
Ha saften tilbake i en ren kasserolle og tilsett sukkeret. Kok opp og la saften koke i cirka 10 minutter. Fjern skummet som danner seg på overflaten.
Fyll varm saft over på varme, rene flasker. Sett på kork og oppbevar saften mørkt og kjølig.