Islatte er en kald versjon av «caffè latte», som betyr kaffe og melk på italiensk. Melken demper bitterheten i kaffen, mens kaffen gir nytt liv til melken.
Oppskrift av kaffesjef Ben Symes ved kaffebaren Fuglen i Oslo.
Tips: Det er enkelt å lage din egen sukkerlake eller sirup til iskaffen. Sukkerlake lager du med halvparten hvitt sukker og halvparten kokende vann. Rør sukker i vannet til det er oppløst og du har en sirupkonsistens.
Tilsett kanel, vaniljestang eller annet krydder etter ønske i sukkerlaken for å få sirup med smak. La det stå å trekke i 30-60 minutter før du heller sirupen over i en flaske.
Hell espresso og sukkerlake/sirup i en shaker fylt med is. Rull shakeren rundt (ikke rist!) i ca. 25 sekunder. Hell over i et høyt glass og topp med melk.
Bon appetit!
Hell espresso og sukkerlake/sirup i en shaker fylt med is. Rull shakeren rundt (ikke rist!) i ca. 25 sekunder. Hell over i et høyt glass og topp med melk.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto