Islatte
Islatte er en kald versjon av «caffè latte», som betyr kaffe og melk på italiensk. Melken demper bitterheten i kaffen, mens kaffen gir nytt liv til melken.
Oppskrift av kaffesjef Ben Symes ved kaffebaren Fuglen i Oslo.
Tips:
Det er enkelt å lage din egen sukkerlake eller sirup til iskaffen. Sukkerlake lager du med halvparten hvitt sukker og halvparten kokende vann. Rør sukker i vannet til det er oppløst og du har en sirupkonsistens.
Tilsett kanel, vaniljestang eller annet krydder etter ønske i sukkerlaken for å få sirup med smak. La det stå å trekke i 30-60 minutter før du heller sirupen over i en flaske.
Islatte er en kald versjon av «caffè latte», som betyr kaffe og melk på italiensk. Melken demper bitterheten i kaffen, mens kaffen gir nytt liv til melken.
Oppskrift av kaffesjef Ben Symes ved kaffebaren Fuglen i Oslo.
Tips:
Det er enkelt å lage din egen sukkerlake eller sirup til iskaffen. Sukkerlake lager du med halvparten hvitt sukker og halvparten kokende vann. Rør sukker i vannet til det er oppløst og du har en sirupkonsistens.
Tilsett kanel, vaniljestang eller annet krydder etter ønske i sukkerlaken for å få sirup med smak. La det stå å trekke i 30-60 minutter før du heller sirupen over i en flaske.
Ingredienser
- 2 stk espresso
- 1 ss sukkerlake, eventuelt hjemmelaget sirup
- isbiter
- melk
Slik gjør du:
- 2 stk espresso
- 1 ss sukkerlake, eventuelt hjemmelaget sirup
- isbiter
- melk
