Til hovedinnhold

Islatte

5 min
4 varer
208
Islatte

Islatte er en kald versjon av «caffè latte», som betyr kaffe og melk på italiensk. Melken demper bitterheten i kaffen, mens kaffen gir nytt liv til melken.

Oppskrift av kaffesjef Ben Symes ved kaffebaren Fuglen i Oslo. 

Tips: 
Det er enkelt å lage din egen sukkerlake eller sirup til iskaffen. Sukkerlake lager du med halvparten hvitt sukker og halvparten kokende vann. Rør sukker i vannet til det er oppløst og du har en sirupkonsistens.

Tilsett kanel, vaniljestang eller annet krydder etter ønske i sukkerlaken for å få sirup med smak. La det stå å trekke i 30-60 minutter før du heller sirupen over i en flaske.

Ingredienser

1
porsjoner
  • 2 stk espresso
  • 1 ss sukkerlake, eventuelt hjemmelaget sirup
  • isbiter
  • melk

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stk espresso
  • 1 ss sukkerlake, eventuelt hjemmelaget sirup
  • isbiter
  • melk
Hell espresso og sukkerlake/sirup i en shaker fylt med is. Rull shakeren rundt (ikke rist!) i ca. 25 sekunder. Hell over i et høyt glass og topp med melk.
woman cooking

Bon appetit!

Hell espresso og sukkerlake/sirup i en shaker fylt med is. Rull shakeren rundt (ikke rist!) i ca. 25 sekunder. Hell over i et høyt glass og topp med melk.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?