Til hovedinnhold

Jordbær- og rabarbrasaft

25 min
5 varer
185
Jordbær- og rabarbrasaft

Jordbær og rabarbra er den perfekte duoen. Fyll opp flasker med forfriskende saft eller lag deilige ispinner. Oppskrift av comis Emil Thorsvik ved Gastronomisk Institutt i Stavanger.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 500 g rabarbra
  • 2 bokser jordbær
  • 1 stk lime
  • sukker
  • vann

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g rabarbra
  • 2 bokser jordbær
  • 1 stk lime
  • sukker
  • vann
Kutt jordbær og rabarbra i biter og ha i en gryte. Hell over nok vann til at det dekker. Kok opp og la det stå over natten. Sil saften og smak til med sukker.
Hvis den skal serveres som en is, reduser ned til halvparten. Helles deretter i en form. Sett i en ispinne og frys over natten.
Dypp formen i varm vann så isen løsner og ta den ut.
woman cooking

Bon appetit!

Kutt jordbær og rabarbra i biter og ha i en gryte. Hell over nok vann til at det dekker. Kok opp og la det stå over natten. Sil saften og smak til med sukker.
Hvis den skal serveres som en is, reduser ned til halvparten. Helles deretter i en form. Sett i en ispinne og frys over natten.
Dypp formen i varm vann så isen løsner og ta den ut.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?