rask

Mimosa

5 min

Kombinasjonen av frisk juice og sprudlende bobler gjør mimosa til en forfriskende drink som passer perfekt til brunsj, champagnefrokost, eller som en aperitiff på sommeren.

Du trenger kun to ingredienser for å lage mimosa: Appelsinjuice og musserende vin etter ønske, som champagne, cava, prosecco eller crémant.

En klassisk mimosa lages med én del appelsinjuice og én del musserende vin. Mimosa smaker best med ferskpresset appelsinjuice - gjerne uten fruktkjøtt. Får du ikke presset juice selv eller tak i dagsfersk juice, så velg juice av god kvalitet. Sørg for at både appelsinjuice og bobler er skikkelig kalde før servering.

Tips! Bytt ut musserende vin med alkoholfrie bobler eller kullsyrevann for en alkoholfri mimosa.

288 har lagret denne
Mimosa i fluteglass
Foto: Yan Sun

Kombinasjonen av frisk juice og sprudlende bobler gjør mimosa til en forfriskende drink som passer perfekt til brunsj, champagnefrokost, eller som en aperitiff på sommeren.

Du trenger kun to ingredienser for å lage mimosa: Appelsinjuice og musserende vin etter ønske, som champagne, cava, prosecco eller crémant.

En klassisk mimosa lages med én del appelsinjuice og én del musserende vin. Mimosa smaker best med ferskpresset appelsinjuice - gjerne uten fruktkjøtt. Får du ikke presset juice selv eller tak i dagsfersk juice, så velg juice av god kvalitet. Sørg for at både appelsinjuice og bobler er skikkelig kalde før servering.

Tips! Bytt ut musserende vin med alkoholfrie bobler eller kullsyrevann for en alkoholfri mimosa.

288 har lagret denne
1
porsjoner
  • 75 ml appelsinjuice, helst ferskpresset
  • 75 ml musserende vin
Unngå at skjermen går i dvale
  • 75 ml appelsinjuice, helst ferskpresset
  • 75 ml musserende vin
Hell først appelsinjuice i et høyt champagneglass. Topp deretter med musserende vin. Server straks!
Hell først appelsinjuice i et høyt champagneglass. Topp deretter med musserende vin. Server straks!
woman cooking

Bon appetit!

Hell først appelsinjuice i et høyt champagneglass. Topp deretter med musserende vin. Server straks!
Hell først appelsinjuice i et høyt champagneglass. Topp deretter med musserende vin. Server straks!
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?