Bellini
Bellini er en klassisk italiensk cocktail som lages av prosecco og ferskenpuré.
Den første som serverte Bellini var bartenderen Giuseppe Cipriani på Harry's bar i Venezia. Drinken fikk sitt navn etter renessansemaleren Giovanni Bellini, fordi rosefargen minnet Cipriani om kunstnerens fargepalett.
En orginal bellini lages med hvite ferskener, men vanlig fersken fungerer også bra.
Bellini er en klassisk italiensk cocktail som lages av prosecco og ferskenpuré.
Den første som serverte Bellini var bartenderen Giuseppe Cipriani på Harry's bar i Venezia. Drinken fikk sitt navn etter renessansemaleren Giovanni Bellini, fordi rosefargen minnet Cipriani om kunstnerens fargepalett.
En orginal bellini lages med hvite ferskener, men vanlig fersken fungerer også bra.
Ingredienser
- 1 fl prosecco
Ferskenpuré
- 4 stk fersken, gjerne hvite
- 4 stk isbiter
- sitronsaft
- sukker
Slik gjør du:
- 1 fl prosecco
Ferskenpuré
- 4 stk fersken, gjerne hvite
- 4 stk isbiter
- sitronsaft
- sukker
