Til hovedinnhold

Bellini

15 min

Bellini er en klassisk italiensk cocktail som lages av prosecco og ferskenpuré.

Den første som serverte Bellini var bartenderen Giuseppe Cipriani på Harry's bar i Venezia. Drinken fikk sitt navn etter renessansemaleren Giovanni Bellini, fordi rosefargen minnet Cipriani om kunstnerens fargepalett.

En orginal bellini lages med hvite ferskener, men vanlig fersken fungerer også bra.

Lagret av 289 brukere
Bellini i champagneglass
Foto: Yan Sun

Bellini er en klassisk italiensk cocktail som lages av prosecco og ferskenpuré.

Den første som serverte Bellini var bartenderen Giuseppe Cipriani på Harry's bar i Venezia. Drinken fikk sitt navn etter renessansemaleren Giovanni Bellini, fordi rosefargen minnet Cipriani om kunstnerens fargepalett.

En orginal bellini lages med hvite ferskener, men vanlig fersken fungerer også bra.

Lagret av 289 brukere

Ingredienser

5
porsjoner
  • 1 fl prosecco

Ferskenpuré

  • 4 stk fersken, gjerne hvite
  • 4 stk isbiter
  • sitronsaft
  • sukker

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 fl prosecco

Ferskenpuré

  • 4 stk fersken, gjerne hvite
  • 4 stk isbiter
  • sitronsaft
  • sukker
Fjern ferskensteinene og del fruktene i biter. Kjør til puré i en blender eller foodprosessor og smak til med sitronsaft og sukker. Hvis du vil ha pureen helt glatt kan du silen den gjennom en finmasket sil.
Fyll først en tredjedel av et champagneglass med ferskenpuré. Fyll deretter opp med prosecco. Vær forsiktig, det skummer fort over.
woman cooking

Bon appetit!

Fjern ferskensteinene og del fruktene i biter. Kjør til puré i en blender eller foodprosessor og smak til med sitronsaft og sukker. Hvis du vil ha pureen helt glatt kan du silen den gjennom en finmasket sil.
Fyll først en tredjedel av et champagneglass med ferskenpuré. Fyll deretter opp med prosecco. Vær forsiktig, det skummer fort over.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?