Til hovedinnhold

Drink: Alkoholfri høytids-highball

25 min
5 varer
89
Foto: Johanna Siring

Dette er en oppskrift fra Anne Maurseth som er bartender og daglig leder på baren på Andre til høyre i Oslo.

Everleaf er en alkoholfri bitter aperitivo, som kan kjøpes på Vinmonopolet eller via Leske sine hjemmesider.

Ingredienser

1
porsjoner
  • 4 cl Everleaf, kan sløyfes
  • 4 cl sitronsaft, friskpresset
  • 2 cl sukkerlake, eller kryddersirup (se egen oppskrift)
  • 2 cl eggehvite, kan sløyfes
  • tonic, eller ingefærøl, for å toppe drinken

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 cl Everleaf, kan sløyfes
  • 4 cl sitronsaft, friskpresset
  • 2 cl sukkerlake, eller kryddersirup (se egen oppskrift)
  • 2 cl eggehvite, kan sløyfes
  • tonic, eller ingefærøl, for å toppe drinken
Ha alle ingredienser, minus tonic/ingefærøl i en valgt beholder. Syltetøyglass med lokk eller en shaker gjør susen.
Shake hardt i cirka 1 minutt, uten is. Da vil du lage et fint og tett skum av egget. Ha så isbiter over, og shake hardt til du hører de knuses.
Bruk en hawthorne-sil eller tesil til å helle over i et høyt drinkglass (highball). Topp med enten tonic eller ingefærøl etter eget ønske. Pynt med tørket eller fersk sitron
woman cooking

Bon appetit!

Ha alle ingredienser, minus tonic/ingefærøl i en valgt beholder. Syltetøyglass med lokk eller en shaker gjør susen.
Shake hardt i cirka 1 minutt, uten is. Da vil du lage et fint og tett skum av egget. Ha så isbiter over, og shake hardt til du hører de knuses.
Bruk en hawthorne-sil eller tesil til å helle over i et høyt drinkglass (highball). Topp med enten tonic eller ingefærøl etter eget ønske. Pynt med tørket eller fersk sitron
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?