Til hovedinnhold
rask

Kryddersirup

30 min

Dette er en oppskrift fra Anne Maurseth som er bartender og daglig leder på baren på Andre til høyre i Oslo.

Denne sirupen trenger du for å lage juledrinkene krydret aquavit sour og julegløggen til Maurseth.

Lagret av 165 brukere
Foto: Johanna Siring

Dette er en oppskrift fra Anne Maurseth som er bartender og daglig leder på baren på Andre til høyre i Oslo.

Denne sirupen trenger du for å lage juledrinkene krydret aquavit sour og julegløggen til Maurseth.

Lagret av 165 brukere

Ingredienser

1
porsjoner
  • 10 g hel sort pepper
  • 6 stk stjerneanis, hele
  • 4 stk kanelstang
  • 5 g kardemommefrø
  • 2 stk tørket chili, rød
  • 5 stk laurbærblad
  • 10 stk nellikspiker
  • 1 stk appelsin, kun skallet

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 10 g hel sort pepper
  • 6 stk stjerneanis, hele
  • 4 stk kanelstang
  • 5 g kardemommefrø
  • 2 stk tørket chili, rød
  • 5 stk laurbærblad
  • 10 stk nellikspiker
  • 1 stk appelsin, kun skallet
Ha alle krydderiene i en kjele, og rist på middels varme til det ryker lett og lukten brer seg i rommet. Det skal ikke svis, men tåler litt varme.
Tilsett 1,5 liter vann og gi alt et kjapt oppkok. Ha deretter i 2 kg sukker og appelsinskallet, skru nå varmen ned til lav innstilling. Rør forsiktig rundt for å ikke la sukkeret sette seg fast i bunnen. Sirupen skal helst få stå i fred til alt sukkeret er oppløst. Da skal væsken være helt gjennomsiktig. Bruk en sleiv og rør ned i bunn, hvis du ser sukkerkrystaller, la stå litt til.
Avkjøl sirupen i kjelen, og sil av over i et litermål. Sirupen oppbevares best i en glassflaske i kjøleskapet, evt i et mørkt skap. Holdbarheten er uendelig, men kan krystalliseres hvis sukkeret ikke ble helt oppløst, det er helt ufarlig.
woman cooking

Bon appetit!

Ha alle krydderiene i en kjele, og rist på middels varme til det ryker lett og lukten brer seg i rommet. Det skal ikke svis, men tåler litt varme.
Tilsett 1,5 liter vann og gi alt et kjapt oppkok. Ha deretter i 2 kg sukker og appelsinskallet, skru nå varmen ned til lav innstilling. Rør forsiktig rundt for å ikke la sukkeret sette seg fast i bunnen. Sirupen skal helst få stå i fred til alt sukkeret er oppløst. Da skal væsken være helt gjennomsiktig. Bruk en sleiv og rør ned i bunn, hvis du ser sukkerkrystaller, la stå litt til.
Avkjøl sirupen i kjelen, og sil av over i et litermål. Sirupen oppbevares best i en glassflaske i kjøleskapet, evt i et mørkt skap. Holdbarheten er uendelig, men kan krystalliseres hvis sukkeret ikke ble helt oppløst, det er helt ufarlig.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?