Ha alle krydderiene i en kjele, og rist på middels varme til det ryker lett og lukten brer seg i rommet. Det skal ikke svis, men tåler litt varme.
Tilsett 1,5 liter vann og gi alt et kjapt oppkok. Ha deretter i 2 kg sukker og appelsinskallet, skru nå varmen ned til lav innstilling. Rør forsiktig rundt for å ikke la sukkeret sette seg fast i bunnen. Sirupen skal helst få stå i fred til alt sukkeret er oppløst. Da skal væsken være helt gjennomsiktig. Bruk en sleiv og rør ned i bunn, hvis du ser sukkerkrystaller, la stå litt til.
Avkjøl sirupen i kjelen, og sil av over i et litermål. Sirupen oppbevares best i en glassflaske i kjøleskapet, evt i et mørkt skap. Holdbarheten er uendelig, men kan krystalliseres hvis sukkeret ikke ble helt oppløst, det er helt ufarlig.
Bon appetit!
Ha alle krydderiene i en kjele, og rist på middels varme til det ryker lett og lukten brer seg i rommet. Det skal ikke svis, men tåler litt varme.
Tilsett 1,5 liter vann og gi alt et kjapt oppkok. Ha deretter i 2 kg sukker og appelsinskallet, skru nå varmen ned til lav innstilling. Rør forsiktig rundt for å ikke la sukkeret sette seg fast i bunnen. Sirupen skal helst få stå i fred til alt sukkeret er oppløst. Da skal væsken være helt gjennomsiktig. Bruk en sleiv og rør ned i bunn, hvis du ser sukkerkrystaller, la stå litt til.
Avkjøl sirupen i kjelen, og sil av over i et litermål. Sirupen oppbevares best i en glassflaske i kjøleskapet, evt i et mørkt skap. Holdbarheten er uendelig, men kan krystalliseres hvis sukkeret ikke ble helt oppløst, det er helt ufarlig.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto