Til hovedinnhold
rask

Drink: «Julens Penicillin»

10 min

En forfriskende, litt syrlig cocktail.

Tips: Denne drinken funker med den juleakevitten du foretrekker. «Peated» whisky (med røyksmak) kan erstattes med annen maltwhisky, eller droppes.

Oppskrift: Karel Varga/Svanen Cocktailbar

Lagret av 385 brukere
En syrlig cocktail

En forfriskende, litt syrlig cocktail.

Tips: Denne drinken funker med den juleakevitten du foretrekker. «Peated» whisky (med røyksmak) kan erstattes med annen maltwhisky, eller droppes.

Oppskrift: Karel Varga/Svanen Cocktailbar

Lagret av 385 brukere

Ingredienser

3
porsjoner
  • 40 ml akevitt, norsk
  • 50 ml whisky, gjerne «Peated» maltwhisky med røyksmak
  • 30 ml eplemost
  • 10 ml sitronsaft
  • 1 ts honning
  • ingefærøl
  • isbiter

Topping/pynt

  • appelsinskall

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 40 ml akevitt, norsk
  • 50 ml whisky, gjerne «Peated» maltwhisky med røyksmak
  • 30 ml eplemost
  • 10 ml sitronsaft
  • 1 ts honning
  • ingefærøl
  • isbiter

Topping/pynt

  • appelsinskall
Denne drinken trenger ikke de store forberedelsene. Bare bland alle ingrediensene og hell over isbitene.
Pynt med det du ønsker, men for eksempel et juletre skjært ut av appelsin- eller limeskall.
woman cooking

Bon appetit!

Denne drinken trenger ikke de store forberedelsene. Bare bland alle ingrediensene og hell over isbitene.
Pynt med det du ønsker, men for eksempel et juletre skjært ut av appelsin- eller limeskall.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?