Gin og tonic med lam

45 min
Lagret av 54 brukere
Gin og tonic med lam, agurk og lime i gjennomsiktig stettglass
Lagret av 54 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 240 g lammelår, eller lammekarré
  • 2 ss røkt paprikapulver, helst Pimentón de la Vera
  • salt og kvernet pepper
  • brødsmuler, eller pankomel
  • 2 stk egg
  • 4 cl gin
  • 4 fl tonic, små flasker med sitrussmak
  • kvernet pepper, gjerne ristet i panne
  • 4 stilk rosmarin
  • 4 skive(r) agurk
  • 8 bit lime, i båter
  • isbiter
  • 4 dl olje, til frityr

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 240 g lammelår, eller lammekarré
  • 2 ss røkt paprikapulver, helst Pimentón de la Vera
  • salt og kvernet pepper
  • brødsmuler, eller pankomel
  • 2 stk egg
  • 4 cl gin
  • 4 fl tonic, små flasker med sitrussmak
  • kvernet pepper, gjerne ristet i panne
  • 4 stilk rosmarin
  • 4 skive(r) agurk
  • 8 bit lime, i båter
  • isbiter
  • 4 dl olje, til frityr
Gni kjøttet inn med salt, pepper og paprikapulver. Aller helst, grill kjøttet på kull. Hvis ikke kan du fint steke det i stekepanne til det er medium gjennomstekt. Avkjøl kjøttet, og del i fire biter. Pisk eggene i en bolle. I en annen bolle, ha i mel og krydre godt med salt og pepper. Ha panko-mel i en egen bolle. Rull hver bit av lam i mel, deretter i egg, og til slutt i panko-mel
Friter kjøttbitene i nøytral olje i cirka 2 minutter. La kjøttet renne av på papir.
Ha gin, en klype ristet pepper, agurk og saften fra to limebåter i ett stort rødvinsglass. Fyll godt med isbiter. Klapp rosmarinkvisten i hånden slik at den gir fra seg aroma, og legg også den i glasset. Fyll på med tonic og rør om. Legg en bit lam over kanten på drinken og server med en gang.
woman cooking

Bon appetit!

Gni kjøttet inn med salt, pepper og paprikapulver. Aller helst, grill kjøttet på kull. Hvis ikke kan du fint steke det i stekepanne til det er medium gjennomstekt. Avkjøl kjøttet, og del i fire biter. Pisk eggene i en bolle. I en annen bolle, ha i mel og krydre godt med salt og pepper. Ha panko-mel i en egen bolle. Rull hver bit av lam i mel, deretter i egg, og til slutt i panko-mel
Friter kjøttbitene i nøytral olje i cirka 2 minutter. La kjøttet renne av på papir.
Ha gin, en klype ristet pepper, agurk og saften fra to limebåter i ett stort rødvinsglass. Fyll godt med isbiter. Klapp rosmarinkvisten i hånden slik at den gir fra seg aroma, og legg også den i glasset. Fyll på med tonic og rør om. Legg en bit lam over kanten på drinken og server med en gang.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?