Gin og tonic med lam
Kokk Bård Greni viser oss hvordan vi lager middager av de ulike delene på lammet. Til denne oppskriften bruker han lammelår eller lammekarré. Det var mens han sto og nippet til en klassisk gin & tonic, mens han grillet lammekjøtt, at Greni oppdaget det han mener er en herlig smakskombinasjon: Gin og lam. Han tok en slurk av cocktailen før han smakte på en bit av kjøttet. Boom. – Her har vi noe, tenkte jeg, forteller Greni. Kreativiteten satte fart, og resultatet ble denne retten.
Kokk Bård Greni viser oss hvordan vi lager middager av de ulike delene på lammet. Til denne oppskriften bruker han lammelår eller lammekarré. Det var mens han sto og nippet til en klassisk gin & tonic, mens han grillet lammekjøtt, at Greni oppdaget det han mener er en herlig smakskombinasjon: Gin og lam. Han tok en slurk av cocktailen før han smakte på en bit av kjøttet. Boom. – Her har vi noe, tenkte jeg, forteller Greni. Kreativiteten satte fart, og resultatet ble denne retten.
Ingredienser
- 240 g lammelår, eller lammekarré
- 2 ss røkt paprikapulver, helst Pimentón de la Vera
- salt og kvernet pepper
- brødsmuler, eller pankomel
- 2 stk egg
- 4 cl gin
- 4 fl tonic, små flasker med sitrussmak
- kvernet pepper, gjerne ristet i panne
- 4 stilk rosmarin
- 4 skive(r) agurk
- 8 bit lime, i båter
- isbiter
- 4 dl olje, til frityr
Slik gjør du:
- 240 g lammelår, eller lammekarré
- 2 ss røkt paprikapulver, helst Pimentón de la Vera
- salt og kvernet pepper
- brødsmuler, eller pankomel
- 2 stk egg
- 4 cl gin
- 4 fl tonic, små flasker med sitrussmak
- kvernet pepper, gjerne ristet i panne
- 4 stilk rosmarin
- 4 skive(r) agurk
- 8 bit lime, i båter
- isbiter
- 4 dl olje, til frityr
