Til hovedinnhold
rask

Mocktail: Mynte- og ingefærsmash

10 min

Denne drinken er uten alkohol. 
Oppskrift av Anne Maurseth. Foto: Sara Johannessen

Lagret av 165 brukere
Mocktail: Mynte- og ingefærsmash

Denne drinken er uten alkohol. 
Oppskrift av Anne Maurseth. Foto: Sara Johannessen

Lagret av 165 brukere

Ingredienser

1
porsjoner
  • 0.5 stk sitron, kuttet i terninger
  • 2 cl sukkerlake
  • 1 håndfull mynteblader
  • 1 skive(r) ingefær, fersk
  • isbiter
  • sodavann, eller ingefærøl, valgfritt

Sukkerlake

  • 6 dl sukker
  • 4 dl vann

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 0.5 stk sitron, kuttet i terninger
  • 2 cl sukkerlake
  • 1 håndfull mynteblader
  • 1 skive(r) ingefær, fersk
  • isbiter
  • sodavann, eller ingefærøl, valgfritt

Sukkerlake

  • 6 dl sukker
  • 4 dl vann
Legg alle ingrediensene i en shaker, og press sammen med en muddler eller en skje. Fyll opp shakeren to tredjedeler med is, og shake hardt i minst 20 sekunder.
Ha alt over i et rockglass. Her kan du selv velge om du ønsker å ha med sitron, mynte og ingefær fra shakeren eller om du ønsker å sile bort dette. Ønsker du en mildere smak kan cocktailen toppes med sodavann eller ingefærøl.
Pynt med friske mynteskudd.

Sukkerlake

Ha sukker og vann i en kjele, og varm opp over middels varme til alt sukkeret er oppløst. Pass på at alt sukkeret er helt oppløst, ellers vil den krystallisere seg i kjøleskapet senere. Holdbarhet er uendelig.
woman cooking

Bon appetit!

Legg alle ingrediensene i en shaker, og press sammen med en muddler eller en skje. Fyll opp shakeren to tredjedeler med is, og shake hardt i minst 20 sekunder.
Ha alt over i et rockglass. Her kan du selv velge om du ønsker å ha med sitron, mynte og ingefær fra shakeren eller om du ønsker å sile bort dette. Ønsker du en mildere smak kan cocktailen toppes med sodavann eller ingefærøl.
Pynt med friske mynteskudd.

Sukkerlake

Ha sukker og vann i en kjele, og varm opp over middels varme til alt sukkeret er oppløst. Pass på at alt sukkeret er helt oppløst, ellers vil den krystallisere seg i kjøleskapet senere. Holdbarhet er uendelig.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?