rask

Jørgen Dons' julecocktail: Mors multer

25 min

Denne friske multecoktailen smaker herlig til jul og nyttår.
- Man kan også lekke et kremlokk over drinken. Da minner den mer om multekrem, tipser barsjef ved Raus bar, Jørgen Dons.
PS: Tiden er ikke medregnet at sirupen får stå 24 timer.

88 har lagret denne
Mors multer drink i lite glass med blomstermotiv

Denne friske multecoktailen smaker herlig til jul og nyttår.
- Man kan også lekke et kremlokk over drinken. Da minner den mer om multekrem, tipser barsjef ved Raus bar, Jørgen Dons.
PS: Tiden er ikke medregnet at sirupen får stå 24 timer.

88 har lagret denne
1
porsjoner
  • 5 cl rom, mørk
  • 2.5 cl sitron, juicen
  • 3 cl multesirup

Multesirup

  • 350 g multer
  • 400 g sukker, hvitt
  • 250 g vann, kokende
  • 0.5 stk vaniljestang
  • 4 stk kardemommefrø
Unngå at skjermen går i dvale
  • 5 cl rom, mørk
  • 2.5 cl sitron, juicen
  • 3 cl multesirup

Multesirup

  • 350 g multer
  • 400 g sukker, hvitt
  • 250 g vann, kokende
  • 0.5 stk vaniljestang
  • 4 stk kardemommefrø
LAG MULTESIRUP: Bland sammen alle ingrdiensene til multesirup. Rør til sukker er løst ut. Denne blir bedre om den får stå litt, så jeg liker å la den stå i 24 timer før jeg siler av multer, vaniljestang og kardemommefrø.
LAG DRINKEN: Shake alle ingrediensene til drinken. Dobbelsil over i et longdrinkglass med hel is.
woman cooking

Bon appetit!

LAG MULTESIRUP: Bland sammen alle ingrdiensene til multesirup. Rør til sukker er løst ut. Denne blir bedre om den får stå litt, så jeg liker å la den stå i 24 timer før jeg siler av multer, vaniljestang og kardemommefrø.
LAG DRINKEN: Shake alle ingrediensene til drinken. Dobbelsil over i et longdrinkglass med hel is.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?