Hell tequila, rabarbrasirup og lime i en shaker eller eventuelt et rent syltetøyglass. Fyll godt opp med is og shake hardt i 12-16 sekunder, eller til du hører at isen knuses.
Fukt kanten på et rockglass med en limebåt, og dypp tre kvart deler av den fuktede kanten i fint havsalt.
Sil drinken over isbiter i glasset to ganger - bruk gjerne en hawthorn-sil. Har du ikke dette kan du bruke lokket på syltetøyglasset eller den lille delen av shakeren til å holde igjen isbitene i shakeren.
Riv tynne strimler av fersk rabarbra til pynt.
RABARBRASIRUP: Ha sukker og vann i en kjele, og varm opp over middels varme til alt sukkeret er oppløst. Pass på at alt sukkeret er helt oppløst, ellers vil den krystallisere seg i kjøleskapet senere.
Bruk en rotgrønnsakspresse til å juice fersk rabarbra, eller kjør rabarbra i en blender og sil gjennom en kjøkkensil. Man ønsker saften, men ikke fruktkjøttet.
Bland like deler sukkerlake og rabarbrasaft for en smaksrik sirup. Holdbarhet er cirka to uker i kjøleskap.
Bon appetit!
Hell tequila, rabarbrasirup og lime i en shaker eller eventuelt et rent syltetøyglass. Fyll godt opp med is og shake hardt i 12-16 sekunder, eller til du hører at isen knuses.
Fukt kanten på et rockglass med en limebåt, og dypp tre kvart deler av den fuktede kanten i fint havsalt.
Sil drinken over isbiter i glasset to ganger - bruk gjerne en hawthorn-sil. Har du ikke dette kan du bruke lokket på syltetøyglasset eller den lille delen av shakeren til å holde igjen isbitene i shakeren.
Riv tynne strimler av fersk rabarbra til pynt.
RABARBRASIRUP: Ha sukker og vann i en kjele, og varm opp over middels varme til alt sukkeret er oppløst. Pass på at alt sukkeret er helt oppløst, ellers vil den krystallisere seg i kjøleskapet senere.
Bruk en rotgrønnsakspresse til å juice fersk rabarbra, eller kjør rabarbra i en blender og sil gjennom en kjøkkensil. Man ønsker saften, men ikke fruktkjøttet.
Bland like deler sukkerlake og rabarbrasaft for en smaksrik sirup. Holdbarhet er cirka to uker i kjøleskap.