Til hovedinnhold

Rhubarb margarita: Margarita med rabarbra

5 min

En forfriskende sommerdrink med smak av rabarbra. Dette er en vri på klassisk margarita. Oppskriften er utviklet av bartender Anne Maurseth.

Lagret av 217 brukere
Rhubarb margarita: Margarita med rabarbra

En forfriskende sommerdrink med smak av rabarbra. Dette er en vri på klassisk margarita. Oppskriften er utviklet av bartender Anne Maurseth.

Lagret av 217 brukere

Ingredienser

1
porsjoner
  • 4 cl tequila, av god kvalitet
  • 4 cl rabarbrasirup, se egen oppskrift
  • 3 cl limesaft

Til pynt

  • 1 stk lime, i båter
  • havsalt
  • isbiter

Rabarbrasirup

  • 6 dl sukker
  • 4 dl vann
  • 1 l rabarbrasaft, presset i juicepresse

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 cl tequila, av god kvalitet
  • 4 cl rabarbrasirup, se egen oppskrift
  • 3 cl limesaft

Til pynt

  • 1 stk lime, i båter
  • havsalt
  • isbiter

Rabarbrasirup

  • 6 dl sukker
  • 4 dl vann
  • 1 l rabarbrasaft, presset i juicepresse
Hell tequila, rabarbrasirup og lime i en shaker eller eventuelt et rent syltetøyglass. Fyll godt opp med is og shake hardt i 12-16 sekunder, eller til du hører at isen knuses.
Fukt kanten på et rockglass med en limebåt, og dypp tre kvart deler av den fuktede kanten i fint havsalt.
Sil drinken over isbiter i glasset to ganger - bruk gjerne en hawthorn-sil. Har du ikke dette kan du bruke lokket på syltetøyglasset eller den lille delen av shakeren til å holde igjen isbitene i shakeren.
Riv tynne strimler av fersk rabarbra til pynt.
RABARBRASIRUP: Ha sukker og vann i en kjele, og varm opp over middels varme til alt sukkeret er oppløst. Pass på at alt sukkeret er helt oppløst, ellers vil den krystallisere seg i kjøleskapet senere.
Bruk en rotgrønnsakspresse til å juice fersk rabarbra, eller kjør rabarbra i en blender og sil gjennom en kjøkkensil. Man ønsker saften, men ikke fruktkjøttet.
Bland like deler sukkerlake og rabarbrasaft for en smaksrik sirup. Holdbarhet er cirka to uker i kjøleskap.
woman cooking

Bon appetit!

Hell tequila, rabarbrasirup og lime i en shaker eller eventuelt et rent syltetøyglass. Fyll godt opp med is og shake hardt i 12-16 sekunder, eller til du hører at isen knuses.
Fukt kanten på et rockglass med en limebåt, og dypp tre kvart deler av den fuktede kanten i fint havsalt.
Sil drinken over isbiter i glasset to ganger - bruk gjerne en hawthorn-sil. Har du ikke dette kan du bruke lokket på syltetøyglasset eller den lille delen av shakeren til å holde igjen isbitene i shakeren.
Riv tynne strimler av fersk rabarbra til pynt.
RABARBRASIRUP: Ha sukker og vann i en kjele, og varm opp over middels varme til alt sukkeret er oppløst. Pass på at alt sukkeret er helt oppløst, ellers vil den krystallisere seg i kjøleskapet senere.
Bruk en rotgrønnsakspresse til å juice fersk rabarbra, eller kjør rabarbra i en blender og sil gjennom en kjøkkensil. Man ønsker saften, men ikke fruktkjøttet.
Bland like deler sukkerlake og rabarbrasaft for en smaksrik sirup. Holdbarhet er cirka to uker i kjøleskap.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?