rask

Rhubarb margarita: Margarita med rabarbra

5 min
260 har lagret denne
Rabarbra-margarita i gjennomsiktig, lavt glass
260 har lagret denne
1
porsjoner
  • 4 cl tequila, av god kvalitet
  • 4 cl rabarbrasirup, se egen oppskrift
  • 3 cl limesaft

Til pynt

  • 1 stk lime, i båter
  • havsalt
  • isbiter

Rabarbrasirup

  • 6 dl sukker
  • 4 dl vann
  • 1 l rabarbrasaft, presset i juicepresse
Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 cl tequila, av god kvalitet
  • 4 cl rabarbrasirup, se egen oppskrift
  • 3 cl limesaft

Til pynt

  • 1 stk lime, i båter
  • havsalt
  • isbiter

Rabarbrasirup

  • 6 dl sukker
  • 4 dl vann
  • 1 l rabarbrasaft, presset i juicepresse
Hell tequila, rabarbrasirup og lime i en shaker eller eventuelt et rent syltetøyglass. Fyll godt opp med is og shake hardt i 12-16 sekunder, eller til du hører at isen knuses.
Fukt kanten på et rockglass med en limebåt, og dypp tre kvart deler av den fuktede kanten i fint havsalt.
Sil drinken over isbiter i glasset to ganger - bruk gjerne en hawthorn-sil. Har du ikke dette kan du bruke lokket på syltetøyglasset eller den lille delen av shakeren til å holde igjen isbitene i shakeren.
Riv tynne strimler av fersk rabarbra til pynt.
RABARBRASIRUP: Ha sukker og vann i en kjele, og varm opp over middels varme til alt sukkeret er oppløst. Pass på at alt sukkeret er helt oppløst, ellers vil den krystallisere seg i kjøleskapet senere.
Bruk en rotgrønnsakspresse til å juice fersk rabarbra, eller kjør rabarbra i en blender og sil gjennom en kjøkkensil. Man ønsker saften, men ikke fruktkjøttet.
Bland like deler sukkerlake og rabarbrasaft for en smaksrik sirup. Holdbarhet er cirka to uker i kjøleskap.
woman cooking

Bon appetit!

Hell tequila, rabarbrasirup og lime i en shaker eller eventuelt et rent syltetøyglass. Fyll godt opp med is og shake hardt i 12-16 sekunder, eller til du hører at isen knuses.
Fukt kanten på et rockglass med en limebåt, og dypp tre kvart deler av den fuktede kanten i fint havsalt.
Sil drinken over isbiter i glasset to ganger - bruk gjerne en hawthorn-sil. Har du ikke dette kan du bruke lokket på syltetøyglasset eller den lille delen av shakeren til å holde igjen isbitene i shakeren.
Riv tynne strimler av fersk rabarbra til pynt.
RABARBRASIRUP: Ha sukker og vann i en kjele, og varm opp over middels varme til alt sukkeret er oppløst. Pass på at alt sukkeret er helt oppløst, ellers vil den krystallisere seg i kjøleskapet senere.
Bruk en rotgrønnsakspresse til å juice fersk rabarbra, eller kjør rabarbra i en blender og sil gjennom en kjøkkensil. Man ønsker saften, men ikke fruktkjøttet.
Bland like deler sukkerlake og rabarbrasaft for en smaksrik sirup. Holdbarhet er cirka to uker i kjøleskap.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?