rask

Jordbær «Bellini»

15 min

Cocktailen «Bellini» lages tradisjonelt med musserende vin og hvit fersken, men den kan også varieres med andre puréer. Når en lager en «Bellini» med jordbærpuré i stedet for ferskenpuré kalles drinken for «Rosini».
Oppskrift: Lise Finckenhagen
Foto: Sara Johannessen

783 har lagret denne
Jorbær-Bellini i champagneglass

Cocktailen «Bellini» lages tradisjonelt med musserende vin og hvit fersken, men den kan også varieres med andre puréer. Når en lager en «Bellini» med jordbærpuré i stedet for ferskenpuré kalles drinken for «Rosini».
Oppskrift: Lise Finckenhagen
Foto: Sara Johannessen

783 har lagret denne
4
porsjoner
  • 1 fl musserende vin, gjerne prosecco
  • 200 g jordbær, ferske eller frosne
  • sukker, eller jordbærsirup
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 fl musserende vin, gjerne prosecco
  • 200 g jordbær, ferske eller frosne
  • sukker, eller jordbærsirup
Rens og kjør jordbærene til puré (med stavmikser eller i en hurtigmikser), sammen med et par spiseskjeer sukker eller jordbærsirup. Gni puréen gjennom en sil for å fjerne frøene.
Ha først 1-2 spiseskjeer jordbærpuré i glasset og fyll på med kald prosecco.
woman cooking

Bon appetit!

Rens og kjør jordbærene til puré (med stavmikser eller i en hurtigmikser), sammen med et par spiseskjeer sukker eller jordbærsirup. Gni puréen gjennom en sil for å fjerne frøene.
Ha først 1-2 spiseskjeer jordbærpuré i glasset og fyll på med kald prosecco.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?