Kir Royale
Kir Royale er en enkel drink som lages med champagne og Créme de Cassis, som er en solbærlikør.
Den franske og populære drinken er oppkalt etter den franske katolske presten Félix Kir, ifølge The Kitchn. Han var opptatt av lokale varer og blandet derfor Créme de Cassis med en kortreist hvitvin. I senere tid har hvitvinen blitt byttet ut med champagne eller annen musserende vin.
Bartender Adrian Michalcik beskriver Kir Royale som en sofistikert champagne-cocktail og at den er et godt alternativ for de som ikke liker champagne fordi den oppleves som tørr.
Bartenderen anbefaler å bruke din favoritt-champagne og likør av god kvalitet siden drinken er såpass enkel.
Tips: Pynt gjerne med friske solbær, eventuelt appelsin- eller sitronskall.
Kir Royale er en enkel drink som lages med champagne og Créme de Cassis, som er en solbærlikør.
Den franske og populære drinken er oppkalt etter den franske katolske presten Félix Kir, ifølge The Kitchn. Han var opptatt av lokale varer og blandet derfor Créme de Cassis med en kortreist hvitvin. I senere tid har hvitvinen blitt byttet ut med champagne eller annen musserende vin.
Bartender Adrian Michalcik beskriver Kir Royale som en sofistikert champagne-cocktail og at den er et godt alternativ for de som ikke liker champagne fordi den oppleves som tørr.
Bartenderen anbefaler å bruke din favoritt-champagne og likør av god kvalitet siden drinken er såpass enkel.
Tips: Pynt gjerne med friske solbær, eventuelt appelsin- eller sitronskall.
Ingredienser
- 10 ml Crème de Cassis, solbærlikør
- champagne
Slik gjør du:
- 10 ml Crème de Cassis, solbærlikør
- champagne
