Akevitt drikkes vanligvis i ren form sammen med mat, men den litt krydrete smaken gjør seg også godt i miksede drinker. Fjellbekk er en frisk drink, som blant annet smaker godt etter et tungt måltid. Kilde: Mari Hult. Foto: Erik Jørgensen
Akevitt drikkes vanligvis i ren form sammen med mat, men den litt krydrete smaken gjør seg også godt i miksede drinker. Fjellbekk er en frisk drink, som blant annet smaker godt etter et tungt måltid. Kilde: Mari Hult. Foto: Erik Jørgensen
Fyll et longdrinkglass med is. Hell i vodka og akevitt, skvis så saften fra limen oppi, før du fyller opp glasset med sitronbrus.
Fargen på drinken avhenger av hvilken akevitt du bruker. Blir den lys brun, er det penest å pynte med en sitron- eller limebåt. For blanke drinker kan du være litt mer kreativ. Både en kvast med blåbær eller rips kan passe.
Bon appetit!
Fyll et longdrinkglass med is. Hell i vodka og akevitt, skvis så saften fra limen oppi, før du fyller opp glasset med sitronbrus.
Fargen på drinken avhenger av hvilken akevitt du bruker. Blir den lys brun, er det penest å pynte med en sitron- eller limebåt. For blanke drinker kan du være litt mer kreativ. Både en kvast med blåbær eller rips kan passe.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto