rask

Kir

30 min

Oppkalt etter Felix Kir (1876 - 1968), tidligere ordfører av Dijon, er dette en fransk cocktail som vanligvis drikkes som en apéritif. Originalt ble vinen Bourgogne Aligoté brukt, men i disse dager brukes en rekke forskjellige hvitviner.

Kilde: Mari Hult. Foto: Erik Jørgensen

30 har lagret denne
kir i glass med stedt

Oppkalt etter Felix Kir (1876 - 1968), tidligere ordfører av Dijon, er dette en fransk cocktail som vanligvis drikkes som en apéritif. Originalt ble vinen Bourgogne Aligoté brukt, men i disse dager brukes en rekke forskjellige hvitviner.

Kilde: Mari Hult. Foto: Erik Jørgensen

30 har lagret denne
8
porsjoner
  • 1 cl likør, solbær
  • 9 cl hvitvin
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 cl likør, solbær
  • 9 cl hvitvin
Bruk et smalt vinglass med høy stett.
Hell solbærlikøren i bunn, og fyll opp glasset med hvitvin.
Forslag til variasjoner:
Kir Royal - lages med champagne.
Kir Pétillant - lages med musserende vin
Communard/Cardinal - lages med rødvin
Kir Imperial - lages med bringebærlikør i stedet for solbær, og med champagne i steden for vin.
Kir Normand - lages med Normandy cider i stedet for vin.
Kir Breton - lages med Breton cider i stedets for vin.
Cidre Royal - lages med en liten dæsj calvados, og med cider i stedet for vin.
Kir Peche - lages med ferskenlikør.
Hibiscus Royal - lages med musserende vin, ferskenlikør og bringebærlikør.
Pamplemousse - lages med rød grapefruktlikør og musserende vin.
Tarantino - lages med lyst øl.
woman cooking

Bon appetit!

Bruk et smalt vinglass med høy stett.
Hell solbærlikøren i bunn, og fyll opp glasset med hvitvin.
Forslag til variasjoner:
Kir Royal - lages med champagne.
Kir Pétillant - lages med musserende vin
Communard/Cardinal - lages med rødvin
Kir Imperial - lages med bringebærlikør i stedet for solbær, og med champagne i steden for vin.
Kir Normand - lages med Normandy cider i stedet for vin.
Kir Breton - lages med Breton cider i stedets for vin.
Cidre Royal - lages med en liten dæsj calvados, og med cider i stedet for vin.
Kir Peche - lages med ferskenlikør.
Hibiscus Royal - lages med musserende vin, ferskenlikør og bringebærlikør.
Pamplemousse - lages med rød grapefruktlikør og musserende vin.
Tarantino - lages med lyst øl.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?