rask
Kir
30 min
Oppkalt etter Felix Kir (1876 - 1968), tidligere ordfører av Dijon, er dette en fransk cocktail som vanligvis drikkes som en apéritif. Originalt ble vinen Bourgogne Aligoté brukt, men i disse dager brukes en rekke forskjellige hvitviner.
Kilde: Mari Hult. Foto: Erik Jørgensen
30 har lagret denne
Oppkalt etter Felix Kir (1876 - 1968), tidligere ordfører av Dijon, er dette en fransk cocktail som vanligvis drikkes som en apéritif. Originalt ble vinen Bourgogne Aligoté brukt, men i disse dager brukes en rekke forskjellige hvitviner.
Kilde: Mari Hult. Foto: Erik Jørgensen
30 har lagret denne
Unngå at skjermen går i dvale
- 1 cl likør, solbær
- 9 cl hvitvin
Bruk et smalt vinglass med høy stett.
Hell solbærlikøren i bunn, og fyll opp glasset med hvitvin.
Forslag til variasjoner:
Kir Royal - lages med champagne.
Kir Pétillant - lages med musserende vin
Communard/Cardinal - lages med rødvin
Kir Imperial - lages med bringebærlikør i stedet for solbær, og med champagne i steden for vin.
Kir Normand - lages med Normandy cider i stedet for vin.
Kir Breton - lages med Breton cider i stedets for vin.
Cidre Royal - lages med en liten dæsj calvados, og med cider i stedet for vin.
Kir Peche - lages med ferskenlikør.
Hibiscus Royal - lages med musserende vin, ferskenlikør og bringebærlikør.
Pamplemousse - lages med rød grapefruktlikør og musserende vin.
Tarantino - lages med lyst øl.

Bon appetit!
Bruk et smalt vinglass med høy stett.
Hell solbærlikøren i bunn, og fyll opp glasset med hvitvin.
Forslag til variasjoner:
Kir Royal - lages med champagne.
Kir Pétillant - lages med musserende vin
Communard/Cardinal - lages med rødvin
Kir Imperial - lages med bringebærlikør i stedet for solbær, og med champagne i steden for vin.
Kir Normand - lages med Normandy cider i stedet for vin.
Kir Breton - lages med Breton cider i stedets for vin.
Cidre Royal - lages med en liten dæsj calvados, og med cider i stedet for vin.
Kir Peche - lages med ferskenlikør.
Hibiscus Royal - lages med musserende vin, ferskenlikør og bringebærlikør.
Pamplemousse - lages med rød grapefruktlikør og musserende vin.
Tarantino - lages med lyst øl.