Til hovedinnhold
rask

Kir

30 min

Oppkalt etter Felix Kir (1876 - 1968), tidligere ordfører av Dijon, er dette en fransk cocktail som vanligvis drikkes som en apéritif. Originalt ble vinen Bourgogne Aligoté brukt, men i disse dager brukes en rekke forskjellige hvitviner.

Kilde: Mari Hult. Foto: Erik Jørgensen

Lagret av 23 brukere
Kir

Oppkalt etter Felix Kir (1876 - 1968), tidligere ordfører av Dijon, er dette en fransk cocktail som vanligvis drikkes som en apéritif. Originalt ble vinen Bourgogne Aligoté brukt, men i disse dager brukes en rekke forskjellige hvitviner.

Kilde: Mari Hult. Foto: Erik Jørgensen

Lagret av 23 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 1 cl likør, solbær
  • 9 cl hvitvin

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 cl likør, solbær
  • 9 cl hvitvin
Bruk et smalt vinglass med høy stett.
Hell solbærlikøren i bunn, og fyll opp glasset med hvitvin.
Forslag til variasjoner:
Kir Royal - lages med champagne.
Kir Pétillant - lages med musserende vin
Communard/Cardinal - lages med rødvin
Kir Imperial - lages med bringebærlikør i stedet for solbær, og med champagne i steden for vin.
Kir Normand - lages med Normandy cider i stedet for vin.
Kir Breton - lages med Breton cider i stedets for vin.
Cidre Royal - lages med en liten dæsj calvados, og med cider i stedet for vin.
Kir Peche - lages med ferskenlikør.
Hibiscus Royal - lages med musserende vin, ferskenlikør og bringebærlikør.
Pamplemousse - lages med rød grapefruktlikør og musserende vin.
Tarantino - lages med lyst øl.
woman cooking

Bon appetit!

Bruk et smalt vinglass med høy stett.
Hell solbærlikøren i bunn, og fyll opp glasset med hvitvin.
Forslag til variasjoner:
Kir Royal - lages med champagne.
Kir Pétillant - lages med musserende vin
Communard/Cardinal - lages med rødvin
Kir Imperial - lages med bringebærlikør i stedet for solbær, og med champagne i steden for vin.
Kir Normand - lages med Normandy cider i stedet for vin.
Kir Breton - lages med Breton cider i stedets for vin.
Cidre Royal - lages med en liten dæsj calvados, og med cider i stedet for vin.
Kir Peche - lages med ferskenlikør.
Hibiscus Royal - lages med musserende vin, ferskenlikør og bringebærlikør.
Pamplemousse - lages med rød grapefruktlikør og musserende vin.
Tarantino - lages med lyst øl.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?