Til hovedinnhold
rask

Sidecar

30 min

En klassisk cocktail, og en av de seks basisdrinkene nedtegnet i David A. Embury's "The Fine Art of Mixing Drinks" (1948). De første oppskriftene vi kjenner til stammer helt tilbake fra 1922. Selve opphavet til drinken er det litt mer usikkerhet om,. En av variantene er at drinken ble laget av en bartender på Ritz-hotellet i Paris, for å varme opp en stamgjest som kom på motorsykkel, med nettopp, en sidevogn.
Kilde: Mari Hult. Foto: Erik Jørgensen

Lagret av 28 brukere
Sidecar

En klassisk cocktail, og en av de seks basisdrinkene nedtegnet i David A. Embury's "The Fine Art of Mixing Drinks" (1948). De første oppskriftene vi kjenner til stammer helt tilbake fra 1922. Selve opphavet til drinken er det litt mer usikkerhet om,. En av variantene er at drinken ble laget av en bartender på Ritz-hotellet i Paris, for å varme opp en stamgjest som kom på motorsykkel, med nettopp, en sidevogn.
Kilde: Mari Hult. Foto: Erik Jørgensen

Lagret av 28 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 2 cl konjakk
  • 2 cl appelsinlikør
  • 2 cl sitronsaft, presset

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 cl konjakk
  • 2 cl appelsinlikør
  • 2 cl sitronsaft, presset
Kjøl ned et cocktailglass.
Ha alle ingrediensene i et cocktailglass sammen med is, rist godt.
Sil over i glasset.
woman cooking

Bon appetit!

Kjøl ned et cocktailglass.
Ha alle ingrediensene i et cocktailglass sammen med is, rist godt.
Sil over i glasset.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?