rask

Plommelikør

30 min

Sesongens plommer kan du bruke til å lage en plommelikør. Krydre gjerne med kanelstang og stjerneanis, og legg til nellikspikre for en juleaktig vri.

Har du fortsatt plommer igjen i hagen, kan du også hermetisere plommer eller lage plommesyltetøy.

163 har lagret denne
Plommelikør

Sesongens plommer kan du bruke til å lage en plommelikør. Krydre gjerne med kanelstang og stjerneanis, og legg til nellikspikre for en juleaktig vri.

Har du fortsatt plommer igjen i hagen, kan du også hermetisere plommer eller lage plommesyltetøy.

163 har lagret denne
8
porsjoner
  • 12 plommer
  • 0.5 l Vodka
  • 1 vaniljestang
  • 5 dl sukker
  • vann, destillert
Unngå at skjermen går i dvale
  • 12 plommer
  • 0.5 l Vodka
  • 1 vaniljestang
  • 5 dl sukker
  • vann, destillert
Del plommene i to, eller i båter.
Kast de fleste steinene, men behold fire-fem og halvknus/knekk dem med en hammer.
Ha plommer og steiner i et lite norgesglass, eller noe annet med helt tett lokk.
Splitt en vaniljestang, skrap ut frøene og ha både dem og selve stangen i glasset.
Hell på spriten til det dekker. Det må dekke fullstendig, ikke noe må stikke opp. Spe i så fall med kokt og nedkjølt vann.
Sett glasset mørkt og ikke for varmt. Prøv ikke å tenke på det i minst en måned, helst to.
Kok deretter en sirup av litt vann og for eksempel 3 dl sukker.
Ha dette i likøren, vent ytterligere noen dager og prøvesmak.
Fyll eventuelt på med mer sirup.
Etterfyll også med mer vann om du vil ha ned alkoholprosenten.
Ha sukker direkte i likøren om du foretrekker den schterk.
Sil likøren og ha den på en dekorativ flaske.
woman cooking

Bon appetit!

Del plommene i to, eller i båter.
Kast de fleste steinene, men behold fire-fem og halvknus/knekk dem med en hammer.
Ha plommer og steiner i et lite norgesglass, eller noe annet med helt tett lokk.
Splitt en vaniljestang, skrap ut frøene og ha både dem og selve stangen i glasset.
Hell på spriten til det dekker. Det må dekke fullstendig, ikke noe må stikke opp. Spe i så fall med kokt og nedkjølt vann.
Sett glasset mørkt og ikke for varmt. Prøv ikke å tenke på det i minst en måned, helst to.
Kok deretter en sirup av litt vann og for eksempel 3 dl sukker.
Ha dette i likøren, vent ytterligere noen dager og prøvesmak.
Fyll eventuelt på med mer sirup.
Etterfyll også med mer vann om du vil ha ned alkoholprosenten.
Ha sukker direkte i likøren om du foretrekker den schterk.
Sil likøren og ha den på en dekorativ flaske.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?