Til hovedinnhold
rask

Plommelikør

30 min

Her kan selvsagt krydderet varieres. Kanelstang og stjerneanis blir bra, eller du kan lage den ekstra juleaktig med noen nellikspikre. Uansett må prøvesmakingen holdes under kontroll.
Kilde: Aftenposten

Lagret av 129 brukere
Plommelikør

Her kan selvsagt krydderet varieres. Kanelstang og stjerneanis blir bra, eller du kan lage den ekstra juleaktig med noen nellikspikre. Uansett må prøvesmakingen holdes under kontroll.
Kilde: Aftenposten

Lagret av 129 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 12 plommer
  • 0.5 l Vodka
  • 1 vaniljestang
  • 5 dl sukker
  • vann, destillert

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 12 plommer
  • 0.5 l Vodka
  • 1 vaniljestang
  • 5 dl sukker
  • vann, destillert
Del plommene i to, eller i båter.
Kast de fleste steinene, men behold fire-fem og halvknus/knekk dem med en hammer.
Ha plommer og steiner i et lite norgesglass, eller noe annet med helt tett lokk.
Splitt en vaniljestang, skrap ut frøene og ha både dem og selve stangen i glasset.
Hell på spriten til det dekker. Det må dekke fullstendig, ikke noe må stikke opp. Spe i så fall med kokt og nedkjølt vann.
Sett glasset mørkt og ikke for varmt. Prøv ikke å tenke på det i minst en måned, helst to.
Kok deretter en sirup av litt vann og for eksempel 3 dl sukker.
Ha dette i likøren, vent ytterligere noen dager og prøvesmak.
Fyll eventuelt på med mer sirup.
Etterfyll også med mer vann om du vil ha ned alkoholprosenten.
Ha sukker direkte i likøren om du foretrekker den schterk.
Sil likøren og ha den på en dekorativ flaske.
woman cooking

Bon appetit!

Del plommene i to, eller i båter.
Kast de fleste steinene, men behold fire-fem og halvknus/knekk dem med en hammer.
Ha plommer og steiner i et lite norgesglass, eller noe annet med helt tett lokk.
Splitt en vaniljestang, skrap ut frøene og ha både dem og selve stangen i glasset.
Hell på spriten til det dekker. Det må dekke fullstendig, ikke noe må stikke opp. Spe i så fall med kokt og nedkjølt vann.
Sett glasset mørkt og ikke for varmt. Prøv ikke å tenke på det i minst en måned, helst to.
Kok deretter en sirup av litt vann og for eksempel 3 dl sukker.
Ha dette i likøren, vent ytterligere noen dager og prøvesmak.
Fyll eventuelt på med mer sirup.
Etterfyll også med mer vann om du vil ha ned alkoholprosenten.
Ha sukker direkte i likøren om du foretrekker den schterk.
Sil likøren og ha den på en dekorativ flaske.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?