Til hovedinnhold

Frisk julepunsj med tranebær og kanel

15 h

Etter mange langdryge og tunge julemåltider kan det være deilig med en annerledes aperitiff. Syrlig og frisk tranebærjuice med et hint av kanel og julens smaker passer perfekt når du vil imponere gjestene dine med noe annet enn glovarm gløgg på juleselskapet.
Marianne de Bourg står bak bloggen Ingeniørfruen, og har også laget denne oppskriften. De Bourg forteller at denne friske punsjen passer perfekt til julens fester og middagsselskaper.

- Kald punsj med julens smaker er et spennende og enklere alternativ til gløgg. Punsjen kan lages dagen før, siden den bare blir bedre av at den får stå og trekke. I tillegg er det veldig greit at du kan ta den den fiks ferdig ut av kjøleskapet når gjestene kommer, sier matbloggeren.

De Bourg forteller at du med fordel kan bruke rød juice og rød pynt for å komme i julestemning.

- Tranebærjuice og tørkede tranebær smaker for eksempel kjempegodt. Eller granateplejuice og frøene fra et friskt granateple. I tillegg kan du også bruke andre hele krydder, for eksempel lekker stjerneanis, tipser bloggeren.
De Bourg forteller at man fint kan lage punsjen uten alkohol, ved å erstatte rom og likør med 1 liter appelsinjuice, eplejuice eller mangojuice.

- Og hvis du ikke har Cointreau, kan du bruke en annen sitruslikør, som Grand Marnier eller Bols Triple Sec Curacao, tipser bloggeren.

Bruk oppskriften som en veiledning og bruk den juicen og det krydderet du har tilgjengelig.

Foto: Marianne de Bourg/Ingeniørfruen

Lagret av 291 brukere
Frisk julepunsj med tranebær og kanel

Etter mange langdryge og tunge julemåltider kan det være deilig med en annerledes aperitiff. Syrlig og frisk tranebærjuice med et hint av kanel og julens smaker passer perfekt når du vil imponere gjestene dine med noe annet enn glovarm gløgg på juleselskapet.
Marianne de Bourg står bak bloggen Ingeniørfruen, og har også laget denne oppskriften. De Bourg forteller at denne friske punsjen passer perfekt til julens fester og middagsselskaper.

- Kald punsj med julens smaker er et spennende og enklere alternativ til gløgg. Punsjen kan lages dagen før, siden den bare blir bedre av at den får stå og trekke. I tillegg er det veldig greit at du kan ta den den fiks ferdig ut av kjøleskapet når gjestene kommer, sier matbloggeren.

De Bourg forteller at du med fordel kan bruke rød juice og rød pynt for å komme i julestemning.

- Tranebærjuice og tørkede tranebær smaker for eksempel kjempegodt. Eller granateplejuice og frøene fra et friskt granateple. I tillegg kan du også bruke andre hele krydder, for eksempel lekker stjerneanis, tipser bloggeren.
De Bourg forteller at man fint kan lage punsjen uten alkohol, ved å erstatte rom og likør med 1 liter appelsinjuice, eplejuice eller mangojuice.

- Og hvis du ikke har Cointreau, kan du bruke en annen sitruslikør, som Grand Marnier eller Bols Triple Sec Curacao, tipser bloggeren.

Bruk oppskriften som en veiledning og bruk den juicen og det krydderet du har tilgjengelig.

Foto: Marianne de Bourg/Ingeniørfruen

Lagret av 291 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 1 l tranebærjuice, evt. granateplejuice
  • 2.5 dl rom, lys
  • 1.5 dl appelsinlikør, Cointreau
  • 5 stk klementin
  • 2 pose kanelstang
  • tranebær, friske
  • granateplekjerner, tørkede
  • isbiter

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 l tranebærjuice, evt. granateplejuice
  • 2.5 dl rom, lys
  • 1.5 dl appelsinlikør, Cointreau
  • 5 stk klementin
  • 2 pose kanelstang
  • tranebær, friske
  • granateplekjerner, tørkede
  • isbiter
Ha alle ingrediensene foruten isbiter i en stor bolle og sett i kjøleskapet natten over. Smak til om du trenger mer eller mindre av noen av ingrediensene. Trenger punsjen mer friskhet, kan du skvise litt klementinsaft i punsjen.
Vil du lage punsjen samme dag kan du isteden koke opp juice med kanelstenger og la stå og trekke så lenge du har tid. Deretter avkjøles punsjen i kjøleskapet før du har i rom, likør og frukt før servering. Ha gjerne i saften av en klementin også. Smak til og juster!
Tips: Utvannet punsj er ikke godt. Det er derfor smart å ha isbiter i glasset når du serverer og ikke i bollen.
Vil du lage punsjen samme dag kan du isteden koke opp juice med kanelstenger og la stå og trekke så lenge du har tid. Deretter avkjøles punsjen i kjøleskapet før du har i rom, likør og frukt før servering. Ha gjerne i saften av en klementin også. Smak til og juster!

 Tips: Utvannet punsj er ikke godt. Det er derfor smart å ha isbiter i glasset når du serverer og ikke i bollen.
woman cooking

Bon appetit!

Ha alle ingrediensene foruten isbiter i en stor bolle og sett i kjøleskapet natten over. Smak til om du trenger mer eller mindre av noen av ingrediensene. Trenger punsjen mer friskhet, kan du skvise litt klementinsaft i punsjen.
Vil du lage punsjen samme dag kan du isteden koke opp juice med kanelstenger og la stå og trekke så lenge du har tid. Deretter avkjøles punsjen i kjøleskapet før du har i rom, likør og frukt før servering. Ha gjerne i saften av en klementin også. Smak til og juster!
Tips: Utvannet punsj er ikke godt. Det er derfor smart å ha isbiter i glasset når du serverer og ikke i bollen.
Vil du lage punsjen samme dag kan du isteden koke opp juice med kanelstenger og la stå og trekke så lenge du har tid. Deretter avkjøles punsjen i kjøleskapet før du har i rom, likør og frukt før servering. Ha gjerne i saften av en klementin også. Smak til og juster!

 Tips: Utvannet punsj er ikke godt. Det er derfor smart å ha isbiter i glasset når du serverer og ikke i bollen.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?