Panna cotta med appelsin er ganske enkelt uimotståelig! På toppen av panna cottaen har du litt ekstra appelsin i en lun appelsinkaramellsaus, et lett dryss hakket pistasj og kanskje en klype rålakris.
Panna cotta med appelsin er ganske enkelt uimotståelig! På toppen av panna cottaen har du litt ekstra appelsin i en lun appelsinkaramellsaus, et lett dryss hakket pistasj og kanskje en klype rålakris.
Ha vaniljestengene og frøene i en kasserolle sammen med sukker, melk og 3 dl fløte. Kok opp, trekk kasserollen til side og la fløten få stå i 10 minutter for å trekke smak.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann. Gi fløteblandingen et nytt oppkok, klem vannet godt ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme væsken.
Rør inn resten av fløten, sil og avkjøl blandingen til romtemperatur.
Tilsett revet appelsinskall og fordel blandingen i fire passende glass eller dessertskåler. La stå i kjøleskapet til panna cottaen har stivnet, minst 4-6 timer og gjerne natten over.
Smelt sukkeret til gyllen karamell i en liten panne eller kasserolle.
Tilsett appelsinjuice og sitronsaft. La det koke inn til sausen tykner og får sirupskonsistens. Trekk pannen vekk fra varmen og pisk inn smøret.
Skjær av skallet på appelsinene og skjær appelsinen i tynne skiver eller hinnefrie fileter. Varm appelsinskivene i sausen.
Server pannacottaen toppet med lun appelsinsaus. Dryss gjerne over hakkede pistasjnøtter og en klype lakrispulver hvis ønskelig.
Bon appetit!
Del vaniljestangen og skrap ut frøene.
Ha vaniljestengene og frøene i en kasserolle sammen med sukker, melk og 3 dl fløte. Kok opp, trekk kasserollen til side og la fløten få stå i 10 minutter for å trekke smak.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann. Gi fløteblandingen et nytt oppkok, klem vannet godt ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme væsken.
Rør inn resten av fløten, sil og avkjøl blandingen til romtemperatur.
Tilsett revet appelsinskall og fordel blandingen i fire passende glass eller dessertskåler. La stå i kjøleskapet til panna cottaen har stivnet, minst 4-6 timer og gjerne natten over.
Smelt sukkeret til gyllen karamell i en liten panne eller kasserolle.
Tilsett appelsinjuice og sitronsaft. La det koke inn til sausen tykner og får sirupskonsistens. Trekk pannen vekk fra varmen og pisk inn smøret.
Skjær av skallet på appelsinene og skjær appelsinen i tynne skiver eller hinnefrie fileter. Varm appelsinskivene i sausen.
Server pannacottaen toppet med lun appelsinsaus. Dryss gjerne over hakkede pistasjnøtter og en klype lakrispulver hvis ønskelig.