Til hovedinnhold
rask

Sunnere sjokolademousse

30 min

Sunnere sjokolademousse lages faktisk med avokado!

Smaken blir selvfølgelig ikke helt som vanlig sjokolademousse, men den blir veldig god, og konsistensen blir deilig og kremete. Denne sjokolademoussen lages uten egg, melk og raffinert sukker og er full av næringsstoffer kroppen trenger.

Er du i det sunne hjørnet, er dette absolutt noe å anbefale når søtsuget melder seg!

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Lagret av 479 brukere
Sunnere sjokolademousse
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv

Sunnere sjokolademousse lages faktisk med avokado!

Smaken blir selvfølgelig ikke helt som vanlig sjokolademousse, men den blir veldig god, og konsistensen blir deilig og kremete. Denne sjokolademoussen lages uten egg, melk og raffinert sukker og er full av næringsstoffer kroppen trenger.

Er du i det sunne hjørnet, er dette absolutt noe å anbefale når søtsuget melder seg!

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Lagret av 479 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 10 stykker dadler, bløte
  • 100 g cashewnøtter, usaltede
  • 1 dl mandelmelk
  • 2 stykker avokado, store og modne
  • 3 ss kakaopulver
  • 100 g kokesjokolade, smeltet
  • 0.5 dl lønnesirup

Pynt

  • 100 g bringebær
  • 4 ts tørkede bringebær, strøssel
  • 50 g kokesjokolade

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 10 stykker dadler, bløte
  • 100 g cashewnøtter, usaltede
  • 1 dl mandelmelk
  • 2 stykker avokado, store og modne
  • 3 ss kakaopulver
  • 100 g kokesjokolade, smeltet
  • 0.5 dl lønnesirup

Pynt

  • 100 g bringebær
  • 4 ts tørkede bringebær, strøssel
  • 50 g kokesjokolade
Rens dadlene for stener. Ha cashewnøtter, dadler og mandelmelk i en food processor med hakkekniv. Kjør blandingen sammen til en jevn masse.
Ha avokadokjøttet i food processoren og kjør dette sammen. Tilsett kakaopulver og smeltet kokesjokolade. Kjør blandingen videre en god stund til du får en glatt og klumpfri, luftig sjokoladekrem.
Fyll sjokolademoussen i dessertskåler. Det blir ekstra lekkert om du sprøyter sjokolademoussen i skålene!
Pynt med noen friske bringebær, bringebærstrøssel og litt hakket sjokolade. Serveres nylaget!
woman cooking

Bon appetit!

Rens dadlene for stener. Ha cashewnøtter, dadler og mandelmelk i en food processor med hakkekniv. Kjør blandingen sammen til en jevn masse.
Ha avokadokjøttet i food processoren og kjør dette sammen. Tilsett kakaopulver og smeltet kokesjokolade. Kjør blandingen videre en god stund til du får en glatt og klumpfri, luftig sjokoladekrem.
Fyll sjokolademoussen i dessertskåler. Det blir ekstra lekkert om du sprøyter sjokolademoussen i skålene!
Pynt med noen friske bringebær, bringebærstrøssel og litt hakket sjokolade. Serveres nylaget!
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?