Enkel fromasj med jordbær
2 t 15 min
Denne enkle fromasjen med jordbær lages direkte i dessertskåler eller glass. Den består av knuste kjeks som toppes med en nydelig, rosa jordbærfromasj. Perfekt å sette frem på bordet til Valentinesdagen!
Oppskriften gir 6 porsjoner.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv
530 har lagret denne
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv
Denne enkle fromasjen med jordbær lages direkte i dessertskåler eller glass. Den består av knuste kjeks som toppes med en nydelig, rosa jordbærfromasj. Perfekt å sette frem på bordet til Valentinesdagen!
Oppskriften gir 6 porsjoner.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv
530 har lagret denne
6
porsjoner
Kjeksbunn
- 200 g havrekjeks, søte, f.eks Bixit
Jordbærfromasj
- 400 g jordbær, frosne
- 1 dl sukker
- 6 stykker gelatinplater
- 0.5 dl vann, kokende
- 3 dl kremfløte
Pynt
- 50 g bringebær
- 6 stykker sjokolade, f.eks melkehjerter
Unngå at skjermen går i dvale
Kjeksbunn
- 200 g havrekjeks, søte, f.eks Bixit
Jordbærfromasj
- 400 g jordbær, frosne
- 1 dl sukker
- 6 stykker gelatinplater
- 0.5 dl vann, kokende
- 3 dl kremfløte
Pynt
- 50 g bringebær
- 6 stykker sjokolade, f.eks melkehjerter
Knus kjeksene og fordel smulene i bunnen på dessertskåler eller glass.
Tin de frosne jordbærene i en bolle. Spar på jordbærsaften fra de tinte bærene.
Ha de tinte jordbærene og jordbærsaften i en kjele. Varm opp på middels varme. Tilsett sukkeret og rør til sukkeret har løst seg opp.
Ta kjelen av platen. Bruk en stavmikser eller food processor til å kjøre blandingen til en jevn, glatt jordbærmos.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i 0,5 dl kokende varmt vann.
Ha den varme, smeltede gelatinen i jordbærmosen og rør slik den blander seg jevnt.
Avkjøl jordbærmosen til den er romtemperert, men fortsatt helt flytende. Rør i den av og til for å sjekke konsistensen.
Pisk kremfløten til myk og luftig krem. Vend kremen inn i jordbærmosen. Bruk gjerne ballongvisp, så mosen blir jevnt og godt blandet med kremen.
Hell jordbærkremen over kjekssmulene i dessertskålene. Sett skålene deretter i kjøleskapet i et par timer, til fromasjen har stivnet.
Pynt med bær og sjokolade etter ønske.

Bon appetit!
Knus kjeksene og fordel smulene i bunnen på dessertskåler eller glass.
Tin de frosne jordbærene i en bolle. Spar på jordbærsaften fra de tinte bærene.
Ha de tinte jordbærene og jordbærsaften i en kjele. Varm opp på middels varme. Tilsett sukkeret og rør til sukkeret har løst seg opp.
Ta kjelen av platen. Bruk en stavmikser eller food processor til å kjøre blandingen til en jevn, glatt jordbærmos.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i 0,5 dl kokende varmt vann.
Ha den varme, smeltede gelatinen i jordbærmosen og rør slik den blander seg jevnt.
Avkjøl jordbærmosen til den er romtemperert, men fortsatt helt flytende. Rør i den av og til for å sjekke konsistensen.
Pisk kremfløten til myk og luftig krem. Vend kremen inn i jordbærmosen. Bruk gjerne ballongvisp, så mosen blir jevnt og godt blandet med kremen.
Hell jordbærkremen over kjekssmulene i dessertskålene. Sett skålene deretter i kjøleskapet i et par timer, til fromasjen har stivnet.
Pynt med bær og sjokolade etter ønske.
Finn flere oppskrifter: