Enkel fromasj med jordbær

2 t 15 min

Denne enkle fromasjen med jordbær lages direkte i dessertskåler eller glass. Den består av knuste kjeks som toppes med en nydelig, rosa jordbærfromasj. Perfekt å sette frem på bordet til Valentinesdagen!

Oppskriften gir 6 porsjoner.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv

530 har lagret denne
Enkel fromasj med jordbær
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv

Denne enkle fromasjen med jordbær lages direkte i dessertskåler eller glass. Den består av knuste kjeks som toppes med en nydelig, rosa jordbærfromasj. Perfekt å sette frem på bordet til Valentinesdagen!

Oppskriften gir 6 porsjoner.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv

530 har lagret denne
6
porsjoner

Kjeksbunn

  • 200 g havrekjeks, søte, f.eks Bixit

Jordbærfromasj

  • 400 g jordbær, frosne
  • 1 dl sukker
  • 6 stykker gelatinplater
  • 0.5 dl vann, kokende
  • 3 dl kremfløte

Pynt

  • 50 g bringebær
  • 6 stykker sjokolade, f.eks melkehjerter
Unngå at skjermen går i dvale

Kjeksbunn

  • 200 g havrekjeks, søte, f.eks Bixit

Jordbærfromasj

  • 400 g jordbær, frosne
  • 1 dl sukker
  • 6 stykker gelatinplater
  • 0.5 dl vann, kokende
  • 3 dl kremfløte

Pynt

  • 50 g bringebær
  • 6 stykker sjokolade, f.eks melkehjerter
Knus kjeksene og fordel smulene i bunnen på dessertskåler eller glass.
Tin de frosne jordbærene i en bolle. Spar på jordbærsaften fra de tinte bærene.
Ha de tinte jordbærene og jordbærsaften i en kjele. Varm opp på middels varme. Tilsett sukkeret og rør til sukkeret har løst seg opp.
Ta kjelen av platen. Bruk en stavmikser eller food processor til å kjøre blandingen til en jevn, glatt jordbærmos.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i 0,5 dl kokende varmt vann.
Ha den varme, smeltede gelatinen i jordbærmosen og rør slik den blander seg jevnt.
Avkjøl jordbærmosen til den er romtemperert, men fortsatt helt flytende. Rør i den av og til for å sjekke konsistensen.
Pisk kremfløten til myk og luftig krem. Vend kremen inn i jordbærmosen. Bruk gjerne ballongvisp, så mosen blir jevnt og godt blandet med kremen.
Hell jordbærkremen over kjekssmulene i dessertskålene. Sett skålene deretter i kjøleskapet i et par timer, til fromasjen har stivnet.
Pynt med bær og sjokolade etter ønske.
woman cooking

Bon appetit!

Knus kjeksene og fordel smulene i bunnen på dessertskåler eller glass.
Tin de frosne jordbærene i en bolle. Spar på jordbærsaften fra de tinte bærene.
Ha de tinte jordbærene og jordbærsaften i en kjele. Varm opp på middels varme. Tilsett sukkeret og rør til sukkeret har løst seg opp.
Ta kjelen av platen. Bruk en stavmikser eller food processor til å kjøre blandingen til en jevn, glatt jordbærmos.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i 0,5 dl kokende varmt vann.
Ha den varme, smeltede gelatinen i jordbærmosen og rør slik den blander seg jevnt.
Avkjøl jordbærmosen til den er romtemperert, men fortsatt helt flytende. Rør i den av og til for å sjekke konsistensen.
Pisk kremfløten til myk og luftig krem. Vend kremen inn i jordbærmosen. Bruk gjerne ballongvisp, så mosen blir jevnt og godt blandet med kremen.
Hell jordbærkremen over kjekssmulene i dessertskålene. Sett skålene deretter i kjøleskapet i et par timer, til fromasjen har stivnet.
Pynt med bær og sjokolade etter ønske.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?