Kakekrukke med havrekjeks, limecurd, ostekrem og bær
3 timer
Denne kakekrukken med havrekjeks, limecurd, ostekrem og bær er en dessert full av overraskelser! Camilla Johansen driver bakeriet «Bakerinnen» i Harstad, og her deler hun oppskriften på det hun kaller «Bakerinnens kakekrukke». Kakekrukken er fantastisk når alle smaker blandes sammen. En skikkelig god maikake med krem, bær og krunsj oppi en krukke.
Denne kakekrukken med havrekjeks, limecurd, ostekrem og bær er en dessert full av overraskelser! Camilla Johansen driver bakeriet «Bakerinnen» i Harstad, og her deler hun oppskriften på det hun kaller «Bakerinnens kakekrukke». Kakekrukken er fantastisk når alle smaker blandes sammen. En skikkelig god maikake med krem, bær og krunsj oppi en krukke.
Lag først havrekjeks. Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha i havregryn, smør og bakepulver og vend det inn med slikkepott.
Ha bakepapir i en langpanne og bre det utover i et tynt lag.
Stekes på 190 grader i cirka 20 minutter, til det blir gyllent og litt mørkere i kantene. Ta ut og avkjøl, når kjeksplaten er blitt sprø og kan brekkes opp i biter.
Lag så limecurd. Rør sammen eggeplommer, juice og sukker i en kasserolle. La det koke opp på middels varme, men husk å røre med visp hele tiden.
Skru så ned temperaturen og la det småkoke noen minutter, før du drar kasserollen til side. Ha i smøret og rør det inn i den varme blandingen. La det avkjøles før bruk.
Bland alle ingredienser til ostekremen i en bolle og pisk sammen til en stabil fluffy krem. Start å piske sakte og øk tempoet litt etter hvert.
Ta en krukke eller glassbolle. Strø lagvis med kjeks, krem, limecurd, bær, nøtter og Daim. Fyll bollen opp og ha krem på toppen og pynt med bær.
Bon appetit!
Lag først havrekjeks. Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha i havregryn, smør og bakepulver og vend det inn med slikkepott.
Ha bakepapir i en langpanne og bre det utover i et tynt lag.
Stekes på 190 grader i cirka 20 minutter, til det blir gyllent og litt mørkere i kantene. Ta ut og avkjøl, når kjeksplaten er blitt sprø og kan brekkes opp i biter.
Lag så limecurd. Rør sammen eggeplommer, juice og sukker i en kasserolle. La det koke opp på middels varme, men husk å røre med visp hele tiden.
Skru så ned temperaturen og la det småkoke noen minutter, før du drar kasserollen til side. Ha i smøret og rør det inn i den varme blandingen. La det avkjøles før bruk.
Bland alle ingredienser til ostekremen i en bolle og pisk sammen til en stabil fluffy krem. Start å piske sakte og øk tempoet litt etter hvert.
Ta en krukke eller glassbolle. Strø lagvis med kjeks, krem, limecurd, bær, nøtter og Daim. Fyll bollen opp og ha krem på toppen og pynt med bær.