Kakekrukke med havrekjeks, limecurd, ostekrem og bær

3 timer

Denne kakekrukken med havrekjeks, limecurd, ostekrem og bær er en dessert full av overraskelser! Camilla Johansen driver bakeriet «Bakerinnen» i Harstad, og her deler hun oppskriften på det hun kaller «Bakerinnens kakekrukke». Kakekrukken er fantastisk når alle smaker blandes sammen. En skikkelig god maikake med krem, bær og krunsj oppi en krukke.

491 har lagret denne
Kakekrukke med havrekjeks, limecurd, ostekrem og bær

Denne kakekrukken med havrekjeks, limecurd, ostekrem og bær er en dessert full av overraskelser! Camilla Johansen driver bakeriet «Bakerinnen» i Harstad, og her deler hun oppskriften på det hun kaller «Bakerinnens kakekrukke». Kakekrukken er fantastisk når alle smaker blandes sammen. En skikkelig god maikake med krem, bær og krunsj oppi en krukke.

491 har lagret denne
8
porsjoner

Havrekjeks

  • 2 stykker egg
  • 150 g sukker
  • 200 g havregryn
  • 150 g smør, smelt og la avkjøle litt
  • 2 ts bakepulver

Limecurd

  • 6 stykker eggeplomme
  • 1.5 dl limesaft
  • 200 g sukker
  • 7 ss smør

Ostekrem

  • 400 g Philadelphiaost
  • 1.5 dl melis
  • 7 dl kremfløte
  • 1 stk vaniljestang, frøene

Fyll

  • 2 pakke Daim (doble), grovhakket
  • 300 g jordbær, i skiver/biter
  • 200 g bringebær
  • 2 dl valnøtter, grovhakkede
Unngå at skjermen går i dvale

Havrekjeks

  • 2 stykker egg
  • 150 g sukker
  • 200 g havregryn
  • 150 g smør, smelt og la avkjøle litt
  • 2 ts bakepulver

Limecurd

  • 6 stykker eggeplomme
  • 1.5 dl limesaft
  • 200 g sukker
  • 7 ss smør

Ostekrem

  • 400 g Philadelphiaost
  • 1.5 dl melis
  • 7 dl kremfløte
  • 1 stk vaniljestang, frøene

Fyll

  • 2 pakke Daim (doble), grovhakket
  • 300 g jordbær, i skiver/biter
  • 200 g bringebær
  • 2 dl valnøtter, grovhakkede
Lag først havrekjeks. Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha i havregryn, smør og bakepulver og vend det inn med slikkepott.
Ha bakepapir i en langpanne og bre det utover i et tynt lag.
Stekes på 190 grader i cirka 20 minutter, til det blir gyllent og litt mørkere i kantene. Ta ut og avkjøl, når kjeksplaten er blitt sprø og kan brekkes opp i biter.
Lag så limecurd. Rør sammen eggeplommer, juice og sukker i en kasserolle. La det koke opp på middels varme, men husk å røre med visp hele tiden.
Skru så ned temperaturen og la det småkoke noen minutter, før du drar kasserollen til side. Ha i smøret og rør det inn i den varme blandingen. La det avkjøles før bruk.
Bland alle ingredienser til ostekremen i en bolle og pisk sammen til en stabil fluffy krem. Start å piske sakte og øk tempoet litt etter hvert.
Ta en krukke eller glassbolle. Strø lagvis med kjeks, krem, limecurd, bær, nøtter og Daim. Fyll bollen opp og ha krem på toppen og pynt med bær.
woman cooking

Bon appetit!

Lag først havrekjeks. Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha i havregryn, smør og bakepulver og vend det inn med slikkepott.
Ha bakepapir i en langpanne og bre det utover i et tynt lag.
Stekes på 190 grader i cirka 20 minutter, til det blir gyllent og litt mørkere i kantene. Ta ut og avkjøl, når kjeksplaten er blitt sprø og kan brekkes opp i biter.
Lag så limecurd. Rør sammen eggeplommer, juice og sukker i en kasserolle. La det koke opp på middels varme, men husk å røre med visp hele tiden.
Skru så ned temperaturen og la det småkoke noen minutter, før du drar kasserollen til side. Ha i smøret og rør det inn i den varme blandingen. La det avkjøles før bruk.
Bland alle ingredienser til ostekremen i en bolle og pisk sammen til en stabil fluffy krem. Start å piske sakte og øk tempoet litt etter hvert.
Ta en krukke eller glassbolle. Strø lagvis med kjeks, krem, limecurd, bær, nøtter og Daim. Fyll bollen opp og ha krem på toppen og pynt med bær.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?