Til hovedinnhold

Panna cotta med pasjonsfrukt

4 h

Prøv panna cotta med pasjonsfrukt med hvis du som oss elsker denne desserten!

Panna cotta betyr kokt fløte på italiensk, og er en av verdens mest populære desserter. Puddingen kan smaksettes på ulike måter, men inneholder som regel vanilje. Her har panna cottaen fått frisk og eksotisk smak av pasjonsfrukt, som brukes både i selve puddingen og i sausen på toppen. En utrolig nydelig dessert! 

Oppskriften gir 4-6 porsjoner, avhengig av hvor store du lager dem. 

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Lagret av 505 brukere
Panna cotta med pasjonsfrukt
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv

Prøv panna cotta med pasjonsfrukt med hvis du som oss elsker denne desserten!

Panna cotta betyr kokt fløte på italiensk, og er en av verdens mest populære desserter. Puddingen kan smaksettes på ulike måter, men inneholder som regel vanilje. Her har panna cottaen fått frisk og eksotisk smak av pasjonsfrukt, som brukes både i selve puddingen og i sausen på toppen. En utrolig nydelig dessert! 

Oppskriften gir 4-6 porsjoner, avhengig av hvor store du lager dem. 

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Lagret av 505 brukere

Ingredienser

4
porsjoner

Panna cotta med pasjonsfrukt

  • 6 dl kremfløte
  • 1 dl sukker
  • 1 ts vaniljepasta, eller vaniljeekstrakt
  • 4 plate(r) gelatin
  • 4 stykker pasjonsfrukt

Pasjonsfruktsaus

  • 4 stykker pasjonsfrukt
  • 1 dl appelsinjuice
  • 3 ss melis

Pynt

  • 4 stykker bringebær

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Panna cotta med pasjonsfrukt

  • 6 dl kremfløte
  • 1 dl sukker
  • 1 ts vaniljepasta, eller vaniljeekstrakt
  • 4 plate(r) gelatin
  • 4 stykker pasjonsfrukt

Pasjonsfruktsaus

  • 4 stykker pasjonsfrukt
  • 1 dl appelsinjuice
  • 3 ss melis

Pynt

  • 4 stykker bringebær
Ha kremfløte, sukker og vanilje i en kjele. Gi blandingen et oppkok.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i et par minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme fløten.
Del fire pasjonsfrukt på midten og skrap ut fruktkjøttet i en skål. Varm opp pasjonsfrukten i noen sekunder i mikrobølgeovnen og rør godt så du ser at fruktkjøttet begynner å slippe stenene.
Sil blandingen og ha pasjonsfruktsaften i kjelen med fløten.
Fordel blandingen i 4–6 dessertskåler og sett dem i kjøleskapet i noen timer, eller over natten, til panna cottaen har stivnet.
Fordel blandingen i 4–6 dessertskåler og sett dem i kjøleskapet i noen timer, eller over natten, til panna cottaen har stivnet.
Lag pasjonsfruktsaus ved å dele fire pasjonsfrukt på midten og skrap ut fruktkjøttet i en skål.
Lag pasjonsfruktsaus ved å dele fire pasjonsfrukt på midten og skrap ut fruktkjøttet i en skål.
Varm opp pasjonsfrukten i noen sekunder i mikroen og rør godt så du ser at fruktkjøttet begynner å slippe stenene.
Sil blandingen. Rør pasjonsfruktsaften sammen med appelsinjuice og melis.
Ta panna cottaene ut av kjøleskapet. Fordel pasjonsfruktsaus på toppen av hver panna cotta og pynt gjerne med bringebær.
Ta panna cottaene ut av kjøleskapet. Fordel pasjonsfruktsaus på toppen av hver panna cotta og pynt gjerne med bringebær.
woman cooking

Bon appetit!

Ha kremfløte, sukker og vanilje i en kjele. Gi blandingen et oppkok.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i et par minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme fløten.
Del fire pasjonsfrukt på midten og skrap ut fruktkjøttet i en skål. Varm opp pasjonsfrukten i noen sekunder i mikrobølgeovnen og rør godt så du ser at fruktkjøttet begynner å slippe stenene.
Sil blandingen og ha pasjonsfruktsaften i kjelen med fløten.
Fordel blandingen i 4–6 dessertskåler og sett dem i kjøleskapet i noen timer, eller over natten, til panna cottaen har stivnet.
Fordel blandingen i 4–6 dessertskåler og sett dem i kjøleskapet i noen timer, eller over natten, til panna cottaen har stivnet.
Lag pasjonsfruktsaus ved å dele fire pasjonsfrukt på midten og skrap ut fruktkjøttet i en skål.
Lag pasjonsfruktsaus ved å dele fire pasjonsfrukt på midten og skrap ut fruktkjøttet i en skål.
Varm opp pasjonsfrukten i noen sekunder i mikroen og rør godt så du ser at fruktkjøttet begynner å slippe stenene.
Sil blandingen. Rør pasjonsfruktsaften sammen med appelsinjuice og melis.
Ta panna cottaene ut av kjøleskapet. Fordel pasjonsfruktsaus på toppen av hver panna cotta og pynt gjerne med bringebær.
Ta panna cottaene ut av kjøleskapet. Fordel pasjonsfruktsaus på toppen av hver panna cotta og pynt gjerne med bringebær.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?