Karamellpudding uten fløte
Karamellpudding uten fløte, og med ekte vanilje og myk pisket krem, til ære for sjefskokken Ingrid Espelid Hovig. Karamellpudding er en ekte klassiker på dessertbordet, og er for mange en tradisjon. Selv om selve karamellpuddingen lages uten fløte, er det godt å ha pisket krem ved siden av. Lag gjerne litt ekstra karamellsaus ved siden av, slik at du er sikker på det blir nok saus til alle. Smak gjerne sausen til med klunk konjakk eller whisky.
Merk at karamellpudding må lages dagen i forveien og holder seg cirka fire dager godt innpakket i kjøleskapet.
Karamellpudding uten fløte, og med ekte vanilje og myk pisket krem, til ære for sjefskokken Ingrid Espelid Hovig. Karamellpudding er en ekte klassiker på dessertbordet, og er for mange en tradisjon. Selv om selve karamellpuddingen lages uten fløte, er det godt å ha pisket krem ved siden av. Lag gjerne litt ekstra karamellsaus ved siden av, slik at du er sikker på det blir nok saus til alle. Smak gjerne sausen til med klunk konjakk eller whisky.
Merk at karamellpudding må lages dagen i forveien og holder seg cirka fire dager godt innpakket i kjøleskapet.
- 1 l melk
- 1 stk vaniljestang, saftig
- 1 dl sukker
- 10 stk egg, mellomstore/store
Til glasering
- 2 dl sukker
- 1 l melk
- 1 stk vaniljestang, saftig
- 1 dl sukker
- 10 stk egg, mellomstore/store
Til glasering
- 2 dl sukker
