Til hovedinnhold

Halloween - Sjokolademoussegrav

45 min

Sjokolademoussegrav med spiselig jord er desserten hvis du vil gå fullt inn i Halloween-feringen. Ganske skummelt, men også veldig godt!

Pass på at sjokolade -og eggeblandingen ikke er for varm når du tilsetter kremen, for da kan kremen smelte og miste masse volum. Den må heller ikke være for kald, men romtemperatur er bra. 

Lagret av 80 brukere
Halloween - Sjokolademoussegrav

Sjokolademoussegrav med spiselig jord er desserten hvis du vil gå fullt inn i Halloween-feringen. Ganske skummelt, men også veldig godt!

Pass på at sjokolade -og eggeblandingen ikke er for varm når du tilsetter kremen, for da kan kremen smelte og miste masse volum. Den må heller ikke være for kald, men romtemperatur er bra. 

Lagret av 80 brukere

Ingredienser

6
porsjoner
  • 200 g sjokolade
  • 50 g vann
  • 50 g sukker
  • 5 stykker eggeplomme
  • 3.5 dl fløte

Til pynt

  • sjokoladekjeks, smuler
  • kjeks
  • spiselige blomster, eller urter

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 200 g sjokolade
  • 50 g vann
  • 50 g sukker
  • 5 stykker eggeplomme
  • 3.5 dl fløte

Til pynt

  • sjokoladekjeks, smuler
  • kjeks
  • spiselige blomster, eller urter
Hakk sjokoladen og smelt den i en bolle over vannbad, eller i mikroovn.
Kok opp vann og sukker i en liten kasserolle. La sukkerlaken koke i 1-2 minutter, til sirupskonsistens.
Pisk eggeplommene godt sammen, til de lysner noe, i en bolle. Tilsett den varme sirupen mens du visper hele tiden. Fortsett å vispe et minutt etter at sirupen er tilsatt.
Vend den smeltede sjokoladen sammen med eggeplommen. Og vend til slutt inn myk pisket krem.
Fyll moussen over i passende glass, kopper eller former. La sjokolademoussen stå i kjøleskapet frem til servering (minst 4 timer).
Dryss over kjekssmuler og pynt med blomster og gravstøtte.
woman cooking

Bon appetit!

Hakk sjokoladen og smelt den i en bolle over vannbad, eller i mikroovn.
Kok opp vann og sukker i en liten kasserolle. La sukkerlaken koke i 1-2 minutter, til sirupskonsistens.
Pisk eggeplommene godt sammen, til de lysner noe, i en bolle. Tilsett den varme sirupen mens du visper hele tiden. Fortsett å vispe et minutt etter at sirupen er tilsatt.
Vend den smeltede sjokoladen sammen med eggeplommen. Og vend til slutt inn myk pisket krem.
Fyll moussen over i passende glass, kopper eller former. La sjokolademoussen stå i kjøleskapet frem til servering (minst 4 timer).
Dryss over kjekssmuler og pynt med blomster og gravstøtte.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?