Til hovedinnhold

Enkel jordbærmousse

30 min

Enkel jordbærmousse er en dessert som smelter på tungen. På samme måte kan du lage en enkel mousse av andre typer bær hvis du ønsker det. Sukkermengden justerer du etter sødmen i bærene. 

Moussen bør stå minst 4 timer i kjøleskap. Dette er ikke medregnet i tidsbruken. 

Pass på at jordbærpureen ikke er varm når du tilsetter kremen. Da smelter kremen og mister masse volum, og resultatet blir en veldig tung jordbærkrem.

Lagret av 813 brukere
Enkel jordbærmousse

Enkel jordbærmousse er en dessert som smelter på tungen. På samme måte kan du lage en enkel mousse av andre typer bær hvis du ønsker det. Sukkermengden justerer du etter sødmen i bærene. 

Moussen bør stå minst 4 timer i kjøleskap. Dette er ikke medregnet i tidsbruken. 

Pass på at jordbærpureen ikke er varm når du tilsetter kremen. Da smelter kremen og mister masse volum, og resultatet blir en veldig tung jordbærkrem.

Lagret av 813 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 400 g jordbær, rensede
  • 6 ss sukker
  • 2 ss sitronsaft
  • 4 stykker gelatinplater
  • 4 dl fløte

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 400 g jordbær, rensede
  • 6 ss sukker
  • 2 ss sitronsaft
  • 4 stykker gelatinplater
  • 4 dl fløte
Kjør bær, sukker og sitronsaft til en jevn puré i en hurtigmikser eller med en stavmikser.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann. Varm opp en liten mengde (2-3 ss) jordbærpuré i en liten kasserolle. Klem vannet godt ut av gelatinplatene og smelt dem inn i den varme jordbærpureen.
Trekk kasserollen vekk fra varmen og rør inn resten av jordbærpureen. Avkjøl.
Hell alt over i en bolle. Pisk fløten til myk krem og vend kremen inn i den kalde jordbærpureen.
Fyll jordbærmoussen over i passende glass. La moussen stå i kjøleskapet til den har satt seg, det tar minst 4 timer. Serveres gjerne med en liten klatt pisket krem og et par pene bær til pynt.
woman cooking

Bon appetit!

Kjør bær, sukker og sitronsaft til en jevn puré i en hurtigmikser eller med en stavmikser.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann. Varm opp en liten mengde (2-3 ss) jordbærpuré i en liten kasserolle. Klem vannet godt ut av gelatinplatene og smelt dem inn i den varme jordbærpureen.
Trekk kasserollen vekk fra varmen og rør inn resten av jordbærpureen. Avkjøl.
Hell alt over i en bolle. Pisk fløten til myk krem og vend kremen inn i den kalde jordbærpureen.
Fyll jordbærmoussen over i passende glass. La moussen stå i kjøleskapet til den har satt seg, det tar minst 4 timer. Serveres gjerne med en liten klatt pisket krem og et par pene bær til pynt.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?