rask
Hjemmelaget sjokoladepudding
30 min
Hjemmelaget sjokoladepudding er en barndomsfavoritt for mange. Fyll på med vaniljesaus, og etterfyll med mer vaniljesaus når du har slurpet i deg første runden.
Puddingen trenger 6 timers avkjøling i kjøleskap. Dette er ikke medregnet i tidsbruken.
626 har lagret denne
Hjemmelaget sjokoladepudding er en barndomsfavoritt for mange. Fyll på med vaniljesaus, og etterfyll med mer vaniljesaus når du har slurpet i deg første runden.
Puddingen trenger 6 timers avkjøling i kjøleskap. Dette er ikke medregnet i tidsbruken.
626 har lagret denne
4
porsjoner
- 6 plate(r) gelatinplater
- 2 ss kakaopulver
- 100 g sukker
- 0.5 dl vann
- 4 dl melk
- 3 dl fløte
- 150 g mørk sjokolade, god, 55-65%
- vaniljesaus, til servering
Unngå at skjermen går i dvale
- 6 plate(r) gelatinplater
- 2 ss kakaopulver
- 100 g sukker
- 0.5 dl vann
- 4 dl melk
- 3 dl fløte
- 150 g mørk sjokolade, god, 55-65%
- vaniljesaus, til servering
Bløtlegg gelatinen i rikelig med kaldt vann.
Visp sammen kakaopulver, sukker og vann i en kasserolle. Varm det opp under omrøring og visp til blandingen er helt glatt og jevn.
Tilsett melk og fløte og kok opp blandingen. Rør jevnlig slik at det ikke fester seg i bunnen.
Klem vannet godt ut av de oppbløtte gelatinplatene, og løs dem opp i den varme kakaomelken.
Trekk kasserollen vekk fra varmen og rør inn hakket sjokolade. Blandingen skal bli helt glatt og fin.
Hell sjokoladepuddingen over i ønsket form, skåler eller glass. La puddingen stivne i kjøleskapet før servering.
Serveres med vaniljesaus eller myk pisket krem.

Bon appetit!
Bløtlegg gelatinen i rikelig med kaldt vann.
Visp sammen kakaopulver, sukker og vann i en kasserolle. Varm det opp under omrøring og visp til blandingen er helt glatt og jevn.
Tilsett melk og fløte og kok opp blandingen. Rør jevnlig slik at det ikke fester seg i bunnen.
Klem vannet godt ut av de oppbløtte gelatinplatene, og løs dem opp i den varme kakaomelken.
Trekk kasserollen vekk fra varmen og rør inn hakket sjokolade. Blandingen skal bli helt glatt og fin.
Hell sjokoladepuddingen over i ønsket form, skåler eller glass. La puddingen stivne i kjøleskapet før servering.
Serveres med vaniljesaus eller myk pisket krem.
Finn flere oppskrifter: