Til hovedinnhold
rask

Hjemmelaget sjokoladepudding

30 min

Hjemmelaget sjokoladepudding er en barndomsfavoritt for mange. Fyll på med vaniljesaus, og etterfyll med mer vaniljesaus når du har slurpet i deg første runden. 

Puddingen trenger 6 timers avkjøling i kjøleskap. Dette er ikke medregnet i tidsbruken. 

Lagret av 599 brukere
Hjemmelaget sjokoladepudding

Hjemmelaget sjokoladepudding er en barndomsfavoritt for mange. Fyll på med vaniljesaus, og etterfyll med mer vaniljesaus når du har slurpet i deg første runden. 

Puddingen trenger 6 timers avkjøling i kjøleskap. Dette er ikke medregnet i tidsbruken. 

Lagret av 599 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 6 plate(r) gelatinplater
  • 2 ss kakaopulver
  • 100 g sukker
  • 0.5 dl vann
  • 4 dl melk
  • 3 dl fløte
  • 150 g mørk sjokolade, god, 55-65%
  • vaniljesaus, til servering

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 6 plate(r) gelatinplater
  • 2 ss kakaopulver
  • 100 g sukker
  • 0.5 dl vann
  • 4 dl melk
  • 3 dl fløte
  • 150 g mørk sjokolade, god, 55-65%
  • vaniljesaus, til servering
Bløtlegg gelatinen i rikelig med kaldt vann.
Visp sammen kakaopulver, sukker og vann i en kasserolle. Varm det opp under omrøring og visp til blandingen er helt glatt og jevn.
Tilsett melk og fløte og kok opp blandingen. Rør jevnlig slik at det ikke fester seg i bunnen.
Klem vannet godt ut av de oppbløtte gelatinplatene, og løs dem opp i den varme kakaomelken.
Trekk kasserollen vekk fra varmen og rør inn hakket sjokolade. Blandingen skal bli helt glatt og fin.
Hell sjokoladepuddingen over i ønsket form, skåler eller glass. La puddingen stivne i kjøleskapet før servering.
Serveres med vaniljesaus eller myk pisket krem.
woman cooking

Bon appetit!

Bløtlegg gelatinen i rikelig med kaldt vann.
Visp sammen kakaopulver, sukker og vann i en kasserolle. Varm det opp under omrøring og visp til blandingen er helt glatt og jevn.
Tilsett melk og fløte og kok opp blandingen. Rør jevnlig slik at det ikke fester seg i bunnen.
Klem vannet godt ut av de oppbløtte gelatinplatene, og løs dem opp i den varme kakaomelken.
Trekk kasserollen vekk fra varmen og rør inn hakket sjokolade. Blandingen skal bli helt glatt og fin.
Hell sjokoladepuddingen over i ønsket form, skåler eller glass. La puddingen stivne i kjøleskapet før servering.
Serveres med vaniljesaus eller myk pisket krem.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?