Det søte livs panna cotta med hvit sjokolade

5 timer
701 har lagret denne
Det søte livs panna cotta med hvit sjokolade
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv
701 har lagret denne
4
porsjoner

Panna cotta

  • 5 dl kremfløte
  • 1 stk vaniljestang
  • 3 stykker gelatinplater
  • 150 g hvit sjokolade

Bringebærsaus

  • 5 dl bringebær
  • 1 dl melis
  • 2 ts vaniljesukker
Unngå at skjermen går i dvale

Panna cotta

  • 5 dl kremfløte
  • 1 stk vaniljestang
  • 3 stykker gelatinplater
  • 150 g hvit sjokolade

Bringebærsaus

  • 5 dl bringebær
  • 1 dl melis
  • 2 ts vaniljesukker
Ha fløten i en kjele. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut frøene på innsiden. Ha både vaniljefrø og selve vaniljestangen i fløten og gi blandingen et oppkok.
Ta kjelen av platen og la vaniljefløten trekke i 10 minutter. Bløtlegg i mellomtiden gelatinplatene i kaldt vann.
Fjern vaniljestangen fra vaniljefløten og varm den opp på nytt igjen til den såvidt når kokepunktet. Ta kjelen av platen.
Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme vaniljefløten. Del den hvite sjokoladen opp i biter og ha også sjokoladebitene i den varme fløten. Rør til sjokoladen har smeltet helt.
Avjøl blandingen litt før du fordeler den i serveringsskåler. Sett dessertskålene i kjøleskapet i minst 5 timer, og gjerne over natten, så panna cottaen stivner.
Ha bringebær i en skål og mos dem med en gaffel. Smak til de moste bærene med melis og vaniljesukker. Fordel de rørte bærene oppå panna cottaen.
Ha bringebær i en skål og mos dem med en gaffel. Smak til de moste bærene med melis og vaniljesukker. Fordel de rørte bærene oppå panna cottaen.
woman cooking

Bon appetit!

Ha fløten i en kjele. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut frøene på innsiden. Ha både vaniljefrø og selve vaniljestangen i fløten og gi blandingen et oppkok.
Ta kjelen av platen og la vaniljefløten trekke i 10 minutter. Bløtlegg i mellomtiden gelatinplatene i kaldt vann.
Fjern vaniljestangen fra vaniljefløten og varm den opp på nytt igjen til den såvidt når kokepunktet. Ta kjelen av platen.
Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme vaniljefløten. Del den hvite sjokoladen opp i biter og ha også sjokoladebitene i den varme fløten. Rør til sjokoladen har smeltet helt.
Avjøl blandingen litt før du fordeler den i serveringsskåler. Sett dessertskålene i kjøleskapet i minst 5 timer, og gjerne over natten, så panna cottaen stivner.
Ha bringebær i en skål og mos dem med en gaffel. Smak til de moste bærene med melis og vaniljesukker. Fordel de rørte bærene oppå panna cottaen.
Ha bringebær i en skål og mos dem med en gaffel. Smak til de moste bærene med melis og vaniljesukker. Fordel de rørte bærene oppå panna cottaen.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?