Det søte livs crème brûlée med appelsin

1 h 30 min
Lagret av 354 brukere
Det søte livs crème brûlée med appelsin
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv
Lagret av 354 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 5 dl kremfløte
  • 0.5 stk vaniljestang
  • 5 stykker eggeplomme
  • 1 dl sukker
  • 0.5 dl appelsinsaft, ferskpresset
  • 2 ts appelsinskall, finrevet

Sukkerlokk

  • 6 ts sukker

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 5 dl kremfløte
  • 0.5 stk vaniljestang
  • 5 stykker eggeplomme
  • 1 dl sukker
  • 0.5 dl appelsinsaft, ferskpresset
  • 2 ts appelsinskall, finrevet

Sukkerlokk

  • 6 ts sukker
Ha kremfløten i en kjele. Snitt opp den halve vaniljestangen og skrap ut frøene på innsiden. Ha både dette og selve vaniljestangen i fløten.
Varm opp blandingen til nesten kokepunktet. Ta kjelen av platen og la vaniljen trekke i fløten i 10 minutter. Fjern vaniljestangen.
Visp eggeplommer og sukker sammen med en stålvisp. Blandingen skal bli litt luftigere, men det er viktig at du ikke pisker eggedosis. Da blir det for mye luft i dessertrøren, og den stekte desserten vil komme til å klappe sammen.
Hell litt og litt av vaniljefløten i eggeblandingen, mens du fortsetter å vispe lett med stålvispen. Bland deretter presset appelsinsaft og finrevet appelsinskall i egge- og fløteblandingen.
Bruk en liten øse og fordel blandingen i små ildfaste former som rommer ca. 1,5 dl hver.
Ha en langpanne midt i ovnen og varm opp ovnen til 160°C. Sett formene i langpannen. Hell så kokende vann i langpannen, slik at vannet rekker ca halvveis opp langs kanten av formene.
La formene stå slik i vannbadet i ovnen i ca. 45 – 55 minutter. De skal da være lyse og stive på overflaten, men litt skjelvende om du beveger på dem.
Ta formene ut av vannbadet og avkjøl. Sett dem så i kjøleskapet over natten. De vil da stivne enda mer.
Dagen etter strør du ca. 1-2 ts sukker på toppen av hver av dessertskålene. Bruk en gassbrenner og smelt sukkeret så det blir lysebrunt, karamellisert og sprøtt!
Dagen etter strør du ca. 1-2 ts sukker på toppen av hver av dessertskålene. Bruk en gassbrenner og smelt sukkeret så det blir lysebrunt, karamellisert og sprøtt!
woman cooking

Bon appetit!

Ha kremfløten i en kjele. Snitt opp den halve vaniljestangen og skrap ut frøene på innsiden. Ha både dette og selve vaniljestangen i fløten.
Varm opp blandingen til nesten kokepunktet. Ta kjelen av platen og la vaniljen trekke i fløten i 10 minutter. Fjern vaniljestangen.
Visp eggeplommer og sukker sammen med en stålvisp. Blandingen skal bli litt luftigere, men det er viktig at du ikke pisker eggedosis. Da blir det for mye luft i dessertrøren, og den stekte desserten vil komme til å klappe sammen.
Hell litt og litt av vaniljefløten i eggeblandingen, mens du fortsetter å vispe lett med stålvispen. Bland deretter presset appelsinsaft og finrevet appelsinskall i egge- og fløteblandingen.
Bruk en liten øse og fordel blandingen i små ildfaste former som rommer ca. 1,5 dl hver.
Ha en langpanne midt i ovnen og varm opp ovnen til 160°C. Sett formene i langpannen. Hell så kokende vann i langpannen, slik at vannet rekker ca halvveis opp langs kanten av formene.
La formene stå slik i vannbadet i ovnen i ca. 45 – 55 minutter. De skal da være lyse og stive på overflaten, men litt skjelvende om du beveger på dem.
Ta formene ut av vannbadet og avkjøl. Sett dem så i kjøleskapet over natten. De vil da stivne enda mer.
Dagen etter strør du ca. 1-2 ts sukker på toppen av hver av dessertskålene. Bruk en gassbrenner og smelt sukkeret så det blir lysebrunt, karamellisert og sprøtt!
Dagen etter strør du ca. 1-2 ts sukker på toppen av hver av dessertskålene. Bruk en gassbrenner og smelt sukkeret så det blir lysebrunt, karamellisert og sprøtt!
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?