Det søte livs crème brûlée med appelsin
Det søte livs crème brûlée med appelsin er en herlig variant av den en fristende, franske klassikeren. Denne populære desserten kjennetegnes av sin fløyelsmyke konsistens og det sprøe, lett knasende sukkerlokket på toppen.
Desserten er kjempegodt egnet til å lages dagen før servering. Etter en natt i kjøleskapet, får puddingen perfekt konsistens. Det sprø sukkerlokket på Det søte livs crème brûlée lager du rett før servering ved å drysse sukker på desserten som smeltes med en gassbrenner. Smaken blir fortryllende deilig!
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Det søte livs crème brûlée med appelsin er en herlig variant av den en fristende, franske klassikeren. Denne populære desserten kjennetegnes av sin fløyelsmyke konsistens og det sprøe, lett knasende sukkerlokket på toppen.
Desserten er kjempegodt egnet til å lages dagen før servering. Etter en natt i kjøleskapet, får puddingen perfekt konsistens. Det sprø sukkerlokket på Det søte livs crème brûlée lager du rett før servering ved å drysse sukker på desserten som smeltes med en gassbrenner. Smaken blir fortryllende deilig!
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Ingredienser
- 5 dl kremfløte
- 0.5 stk vaniljestang
- 5 stykker eggeplomme
- 1 dl sukker
- 0.5 dl appelsinsaft, ferskpresset
- 2 ts appelsinskall, finrevet
Sukkerlokk
- 6 ts sukker
Slik gjør du:
- 5 dl kremfløte
- 0.5 stk vaniljestang
- 5 stykker eggeplomme
- 1 dl sukker
- 0.5 dl appelsinsaft, ferskpresset
- 2 ts appelsinskall, finrevet
Sukkerlokk
- 6 ts sukker
