1 plate(r) mørk kokesjokolade, gjerne 75% kakaoinnhold
5 plate(r) gelatin
1.5 dl kaffe, sterk
3 stykker egg
100 g sukker
3 dl kremfløte
kakaobønner, til pynt
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
1 plate(r) mørk kokesjokolade, gjerne 75% kakaoinnhold
5 plate(r) gelatin
1.5 dl kaffe, sterk
3 stykker egg
100 g sukker
3 dl kremfløte
kakaobønner, til pynt
Rasp sjokoladen, bruk gjerne kjøkkenmaskin om du har.
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i fem minutt. Etter fem minutt kniper du ut vannet fra platene og rører dem inn i kaffen slik at de løser seg helt opp.
Mens platene ligger i bløt, visper du egg og sukker til luftig eggedosis.
Visp kremen for seg selv og bland i det meste av den raspede sjokoladen. Spar litt som du kan bruke til pynt.
Bland forsiktig eggedosisen og kaffen, og vend til slutt inn kremen.
Ha over i en fin bolle eller mange små skåler, og sett fromasjen i kjøleskapet.
Pynt med mokkabønner og resten av den raspa sjokoladen før servering.
Server med kaffe til.
Bon appetit!
Rasp sjokoladen, bruk gjerne kjøkkenmaskin om du har.
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i fem minutt. Etter fem minutt kniper du ut vannet fra platene og rører dem inn i kaffen slik at de løser seg helt opp.
Mens platene ligger i bløt, visper du egg og sukker til luftig eggedosis.
Visp kremen for seg selv og bland i det meste av den raspede sjokoladen. Spar litt som du kan bruke til pynt.
Bland forsiktig eggedosisen og kaffen, og vend til slutt inn kremen.
Ha over i en fin bolle eller mange små skåler, og sett fromasjen i kjøleskapet.
Pynt med mokkabønner og resten av den raspa sjokoladen før servering.
Server med kaffe til.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto