Til hovedinnhold
rask

Mokkafromasj

30 min

Det er veldig enkelt å lage mokkafromasj. Fromasjen smaker supert som dessert og passer dessuten perfekt med en kopp kaffe til. 

Oppskrift av Anita Stokke Blomviks, kvardagsmat.no

Lagret av 284 brukere
Mokkafromasj

Det er veldig enkelt å lage mokkafromasj. Fromasjen smaker supert som dessert og passer dessuten perfekt med en kopp kaffe til. 

Oppskrift av Anita Stokke Blomviks, kvardagsmat.no

Lagret av 284 brukere

Ingredienser

10
porsjoner
  • 1 plate(r) mørk kokesjokolade, gjerne 75% kakaoinnhold
  • 5 plate(r) gelatin
  • 1.5 dl kaffe, sterk
  • 3 stykker egg
  • 100 g sukker
  • 3 dl kremfløte
  • kakaobønner, til pynt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 plate(r) mørk kokesjokolade, gjerne 75% kakaoinnhold
  • 5 plate(r) gelatin
  • 1.5 dl kaffe, sterk
  • 3 stykker egg
  • 100 g sukker
  • 3 dl kremfløte
  • kakaobønner, til pynt
Rasp sjokoladen, bruk gjerne kjøkkenmaskin om du har.
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i fem minutt. Etter fem minutt kniper du ut vannet fra platene og rører dem inn i kaffen slik at de løser seg helt opp.
Mens platene ligger i bløt, visper du egg og sukker til luftig eggedosis.
Visp kremen for seg selv og bland i det meste av den raspede sjokoladen. Spar litt som du kan bruke til pynt.
Bland forsiktig eggedosisen og kaffen, og vend til slutt inn kremen.
Ha over i en fin bolle eller mange små skåler, og sett fromasjen i kjøleskapet.
Pynt med mokkabønner og resten av den raspa sjokoladen før servering.
Server med kaffe til.
woman cooking

Bon appetit!

Rasp sjokoladen, bruk gjerne kjøkkenmaskin om du har.
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i fem minutt. Etter fem minutt kniper du ut vannet fra platene og rører dem inn i kaffen slik at de løser seg helt opp.
Mens platene ligger i bløt, visper du egg og sukker til luftig eggedosis.
Visp kremen for seg selv og bland i det meste av den raspede sjokoladen. Spar litt som du kan bruke til pynt.
Bland forsiktig eggedosisen og kaffen, og vend til slutt inn kremen.
Ha over i en fin bolle eller mange små skåler, og sett fromasjen i kjøleskapet.
Pynt med mokkabønner og resten av den raspa sjokoladen før servering.
Server med kaffe til.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?