Sitronfromasj

4 timer

Leter du etter en frisk dessert, som passer godt etter en hvilken som helst middag? Da er sitronfromasj perfekt! Server den med litt myk pisket krem og syltet sitronskall til pynt. Hvis du skal servere fromasjen ute av formen, kan du la den få stå en times tid i fryseren før du raskt dypper formen i varmt vann og vender ut fromasjen.

398 har lagret denne
Sitronfromasj

Leter du etter en frisk dessert, som passer godt etter en hvilken som helst middag? Da er sitronfromasj perfekt! Server den med litt myk pisket krem og syltet sitronskall til pynt. Hvis du skal servere fromasjen ute av formen, kan du la den få stå en times tid i fryseren før du raskt dypper formen i varmt vann og vender ut fromasjen.

398 har lagret denne

Ingredienser

6
porsjoner

Sitronfromasj

  • 6 stykker egg
  • 200 g sukker
  • 8 plate(r) gelatin
  • 1.5 dl sitronsaft
  • 1 ss sitronskall, finrevet
  • 5 dl kremfløte, pisket til myk krem

Syltet sitronskall

  • 2 stykker sitron
  • sukker
  • vann

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Sitronfromasj

  • 6 stykker egg
  • 200 g sukker
  • 8 plate(r) gelatin
  • 1.5 dl sitronsaft
  • 1 ss sitronskall, finrevet
  • 5 dl kremfløte, pisket til myk krem

Syltet sitronskall

  • 2 stykker sitron
  • sukker
  • vann
Pisk egg og sukker til eggedosis. Bløtlegg gelatinplatene i rikelig med kaldt vann i omtrent syv minutter.
Kok opp sitronsaft og sitronskall i en liten kasserolle. Klem vannet godt ut av de oppbløtte gelatinplatene og løs de opp i den varme sitronsaften.
Rør sitron- og gelatinblandingen inn i eggedosisen og vend inn pisket krem. Fyll fromasjen over i en eller flere pene former, dessertskåler eller glass. La fromasjen stivne i kjøleskapet før servering.
Lag syltet sitronskall. Vask sitronen godt under varmt vann. Bruk en bred skreller, for eksempel en asparges-skreller, og skjær av det ytterste gule skallet i brede bånd. Unngå å få med noe av det hvite og skrap vekk eventuelle hvite rester.
Skjær skallet i tynne strimler. Gi strimlene et skikkelig oppkok i rikelig med vann. Hell av kokevannet og tilsett 1 dl nytt vann og 1 dl sukker sammen med strimlene.
La det koke videre til væsken får sirupskonsistens. La strimlene ligge i sirupen frem til bruk.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk egg og sukker til eggedosis. Bløtlegg gelatinplatene i rikelig med kaldt vann i omtrent syv minutter.
Kok opp sitronsaft og sitronskall i en liten kasserolle. Klem vannet godt ut av de oppbløtte gelatinplatene og løs de opp i den varme sitronsaften.
Rør sitron- og gelatinblandingen inn i eggedosisen og vend inn pisket krem. Fyll fromasjen over i en eller flere pene former, dessertskåler eller glass. La fromasjen stivne i kjøleskapet før servering.
Lag syltet sitronskall. Vask sitronen godt under varmt vann. Bruk en bred skreller, for eksempel en asparges-skreller, og skjær av det ytterste gule skallet i brede bånd. Unngå å få med noe av det hvite og skrap vekk eventuelle hvite rester.
Skjær skallet i tynne strimler. Gi strimlene et skikkelig oppkok i rikelig med vann. Hell av kokevannet og tilsett 1 dl nytt vann og 1 dl sukker sammen med strimlene.
La det koke videre til væsken får sirupskonsistens. La strimlene ligge i sirupen frem til bruk.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?