Sitronfromasj

4 timer
410 har lagret denne
Sitronfromasj
410 har lagret denne
6
porsjoner

Sitronfromasj

  • 6 stykker egg
  • 200 g sukker
  • 8 plate(r) gelatin
  • 1.5 dl sitronsaft
  • 1 ss sitronskall, finrevet
  • 5 dl kremfløte, pisket til myk krem

Syltet sitronskall

  • 2 stykker sitron
  • sukker
  • vann
Unngå at skjermen går i dvale

Sitronfromasj

  • 6 stykker egg
  • 200 g sukker
  • 8 plate(r) gelatin
  • 1.5 dl sitronsaft
  • 1 ss sitronskall, finrevet
  • 5 dl kremfløte, pisket til myk krem

Syltet sitronskall

  • 2 stykker sitron
  • sukker
  • vann
Pisk egg og sukker til eggedosis. Bløtlegg gelatinplatene i rikelig med kaldt vann i omtrent syv minutter.
Kok opp sitronsaft og sitronskall i en liten kasserolle. Klem vannet godt ut av de oppbløtte gelatinplatene og løs de opp i den varme sitronsaften.
Rør sitron- og gelatinblandingen inn i eggedosisen og vend inn pisket krem. Fyll fromasjen over i en eller flere pene former, dessertskåler eller glass. La fromasjen stivne i kjøleskapet før servering.
Lag syltet sitronskall. Vask sitronen godt under varmt vann. Bruk en bred skreller, for eksempel en asparges-skreller, og skjær av det ytterste gule skallet i brede bånd. Unngå å få med noe av det hvite og skrap vekk eventuelle hvite rester.
Skjær skallet i tynne strimler. Gi strimlene et skikkelig oppkok i rikelig med vann. Hell av kokevannet og tilsett 1 dl nytt vann og 1 dl sukker sammen med strimlene.
La det koke videre til væsken får sirupskonsistens. La strimlene ligge i sirupen frem til bruk.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk egg og sukker til eggedosis. Bløtlegg gelatinplatene i rikelig med kaldt vann i omtrent syv minutter.
Kok opp sitronsaft og sitronskall i en liten kasserolle. Klem vannet godt ut av de oppbløtte gelatinplatene og løs de opp i den varme sitronsaften.
Rør sitron- og gelatinblandingen inn i eggedosisen og vend inn pisket krem. Fyll fromasjen over i en eller flere pene former, dessertskåler eller glass. La fromasjen stivne i kjøleskapet før servering.
Lag syltet sitronskall. Vask sitronen godt under varmt vann. Bruk en bred skreller, for eksempel en asparges-skreller, og skjær av det ytterste gule skallet i brede bånd. Unngå å få med noe av det hvite og skrap vekk eventuelle hvite rester.
Skjær skallet i tynne strimler. Gi strimlene et skikkelig oppkok i rikelig med vann. Hell av kokevannet og tilsett 1 dl nytt vann og 1 dl sukker sammen med strimlene.
La det koke videre til væsken får sirupskonsistens. La strimlene ligge i sirupen frem til bruk.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?