Leter du etter en frisk dessert, som passer godt etter en hvilken som helst middag? Da er sitronfromasj perfekt! Server den med litt myk pisket krem og syltet sitronskall til pynt. Hvis du skal servere fromasjen ute av formen, kan du la den få stå en times tid i fryseren før du raskt dypper formen i varmt vann og vender ut fromasjen.
Leter du etter en frisk dessert, som passer godt etter en hvilken som helst middag? Da er sitronfromasj perfekt! Server den med litt myk pisket krem og syltet sitronskall til pynt. Hvis du skal servere fromasjen ute av formen, kan du la den få stå en times tid i fryseren før du raskt dypper formen i varmt vann og vender ut fromasjen.
Pisk egg og sukker til eggedosis. Bløtlegg gelatinplatene i rikelig med kaldt vann i omtrent syv minutter.
Kok opp sitronsaft og sitronskall i en liten kasserolle. Klem vannet godt ut av de oppbløtte gelatinplatene og løs de opp i den varme sitronsaften.
Rør sitron- og gelatinblandingen inn i eggedosisen og vend inn pisket krem. Fyll fromasjen over i en eller flere pene former, dessertskåler eller glass. La fromasjen stivne i kjøleskapet før servering.
Lag syltet sitronskall. Vask sitronen godt under varmt vann. Bruk en bred skreller, for eksempel en asparges-skreller, og skjær av det ytterste gule skallet i brede bånd. Unngå å få med noe av det hvite og skrap vekk eventuelle hvite rester.
Skjær skallet i tynne strimler. Gi strimlene et skikkelig oppkok i rikelig med vann. Hell av kokevannet og tilsett 1 dl nytt vann og 1 dl sukker sammen med strimlene.
La det koke videre til væsken får sirupskonsistens. La strimlene ligge i sirupen frem til bruk.
Bon appetit!
Pisk egg og sukker til eggedosis. Bløtlegg gelatinplatene i rikelig med kaldt vann i omtrent syv minutter.
Kok opp sitronsaft og sitronskall i en liten kasserolle. Klem vannet godt ut av de oppbløtte gelatinplatene og løs de opp i den varme sitronsaften.
Rør sitron- og gelatinblandingen inn i eggedosisen og vend inn pisket krem. Fyll fromasjen over i en eller flere pene former, dessertskåler eller glass. La fromasjen stivne i kjøleskapet før servering.
Lag syltet sitronskall. Vask sitronen godt under varmt vann. Bruk en bred skreller, for eksempel en asparges-skreller, og skjær av det ytterste gule skallet i brede bånd. Unngå å få med noe av det hvite og skrap vekk eventuelle hvite rester.
Skjær skallet i tynne strimler. Gi strimlene et skikkelig oppkok i rikelig med vann. Hell av kokevannet og tilsett 1 dl nytt vann og 1 dl sukker sammen med strimlene.
La det koke videre til væsken får sirupskonsistens. La strimlene ligge i sirupen frem til bruk.