Sjokolademousse med kanel og pepperkaker

3 t 30 min

Sjokolademousse med kanel og pepperkakesmuler er en julete vri på en klassisk dessert. Moussen til den kjente kokken Aicha Bouhlou smaker av kanel og serveres med knuste pepperkaker. Enkelt, lekkert og skikkelig jul!

Oppskriften gir 4 porsjoner, og passer godt til juleselskap.

112 har lagret denne
Sjokolademousse med kanel og pepperkakesmuler

Sjokolademousse med kanel og pepperkakesmuler er en julete vri på en klassisk dessert. Moussen til den kjente kokken Aicha Bouhlou smaker av kanel og serveres med knuste pepperkaker. Enkelt, lekkert og skikkelig jul!

Oppskriften gir 4 porsjoner, og passer godt til juleselskap.

112 har lagret denne
4
porsjoner
  • 0.5 dl melk
  • 1 stk kanelstang
  • 200 g mørk sjokolade, hakket
  • 3 dl kremfløte
  • 2 stk eggehvite
  • 2 stk eggeplomme
  • 3 ss sukker
  • 5 stk pepperkaker, knust til smuler
Unngå at skjermen går i dvale
  • 0.5 dl melk
  • 1 stk kanelstang
  • 200 g mørk sjokolade, hakket
  • 3 dl kremfløte
  • 2 stk eggehvite
  • 2 stk eggeplomme
  • 3 ss sukker
  • 5 stk pepperkaker, knust til smuler
Varm opp melken med kanelstangen. La den stå i noen minutter, slik at kanelstangen setter ordentlig smak på melken.
Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis.
Pisk eggehvitene stive.
Ta kanelstangen ut av melken og og rør inn hakket sjokolade. La sjokoladen smelte i den varme melken (-du kan eventuelt ha den over et vannbad for å hjelpe prosessen). Hell sjokolademelken over i en stor, ren bolle.
Pisk fløten stiv og vend den inn i sjokoladen. Vend så inn eggedosis og til slutt eggehvitene.
Fordel sjokolademoussen i porsjonsglass og sett dem i kjøleskapet i minst tre timer.
Ta sjokolademoussen ut av kjøleskapet en halv time før servering. Server med pepperkakesmuler.
woman cooking

Bon appetit!

Varm opp melken med kanelstangen. La den stå i noen minutter, slik at kanelstangen setter ordentlig smak på melken.
Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis.
Pisk eggehvitene stive.
Ta kanelstangen ut av melken og og rør inn hakket sjokolade. La sjokoladen smelte i den varme melken (-du kan eventuelt ha den over et vannbad for å hjelpe prosessen). Hell sjokolademelken over i en stor, ren bolle.
Pisk fløten stiv og vend den inn i sjokoladen. Vend så inn eggedosis og til slutt eggehvitene.
Fordel sjokolademoussen i porsjonsglass og sett dem i kjøleskapet i minst tre timer.
Ta sjokolademoussen ut av kjøleskapet en halv time før servering. Server med pepperkakesmuler.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?