rask

Fransk sjokolademousse

30 min

Fransk sjokolademousse er en dessert som oser av fransk luksus og nytelse! 

Hjemmelaget, fransk sjokolademousse er lett å lage, og desserten passer som avslutning på en hver middag. Konsistensen på denne moussen blir fyldig, kremete og luksuriøs. 

Bruk gjerne mørk sjokolade av god kvalitet for skikkelig god sjokoladesmak på sjokolademoussen, men foretrekker du lys sjokolademousse, går det også fint å lage den med lys kokesjokolade.  

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

799 har lagret denne
Fransk sjokolademousse
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv

Fransk sjokolademousse er en dessert som oser av fransk luksus og nytelse! 

Hjemmelaget, fransk sjokolademousse er lett å lage, og desserten passer som avslutning på en hver middag. Konsistensen på denne moussen blir fyldig, kremete og luksuriøs. 

Bruk gjerne mørk sjokolade av god kvalitet for skikkelig god sjokoladesmak på sjokolademoussen, men foretrekker du lys sjokolademousse, går det også fint å lage den med lys kokesjokolade.  

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

799 har lagret denne
4
porsjoner
  • 200 g mørk sjokolade
  • 4 dl kremfløte
  • 4 stykker eggeplomme
Unngå at skjermen går i dvale
  • 200 g mørk sjokolade
  • 4 dl kremfløte
  • 4 stykker eggeplomme
Smelt sjokoladen i en metallbolle over vannbad. Rør i eggeplommene, én om gangen. Avkjøl litt.
Pisk kremfløten til myk og luftig krem.
Vend litt og litt av sjokoladeblandingen inn i kremen. Det er faktisk veldig viktig for et vellykket resultat at du ikke gjør det omvendte. Har du pisket krem i skålen med sjokolade, vil det blir for varmt for kremen og den kommer til å smelte.
Ha små mengder av sjokoladekremen i den piskede fløtekremen av gangen og rør til alle kremklumper forsvinner.
Fordel sjokolademoussen i 4 porsjonsformer eller i en større serveringsskål. Sett den i kjøleskapet i et par timer til moussen har stivnet.
Fordel sjokolademoussen i 4 porsjonsformer eller i en større serveringsskål. Sett den i kjøleskapet i et par timer til moussen har stivnet.
woman cooking

Bon appetit!

Smelt sjokoladen i en metallbolle over vannbad. Rør i eggeplommene, én om gangen. Avkjøl litt.
Pisk kremfløten til myk og luftig krem.
Vend litt og litt av sjokoladeblandingen inn i kremen. Det er faktisk veldig viktig for et vellykket resultat at du ikke gjør det omvendte. Har du pisket krem i skålen med sjokolade, vil det blir for varmt for kremen og den kommer til å smelte.
Ha små mengder av sjokoladekremen i den piskede fløtekremen av gangen og rør til alle kremklumper forsvinner.
Fordel sjokolademoussen i 4 porsjonsformer eller i en større serveringsskål. Sett den i kjøleskapet i et par timer til moussen har stivnet.
Fordel sjokolademoussen i 4 porsjonsformer eller i en større serveringsskål. Sett den i kjøleskapet i et par timer til moussen har stivnet.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?