Ripsfromasj er en nydelig, sommerlig dessert med rips! Den søte fromasjen står i herlig kontrast til de syrlige ripsbærene. Server gjerne sammen med hjemmelaget vaniljesaus.
Ripsfromasj er en nydelig, sommerlig dessert med rips! Den søte fromasjen står i herlig kontrast til de syrlige ripsbærene. Server gjerne sammen med hjemmelaget vaniljesaus.
Klem vannet ut av gelatinplatene. Smelt dem i en kopp med 0,5 dl kokende vann.
Hell den varme, flytende gelatinblandingen i en tynn stråle i eggedosisene men du fortsetter å vispe.
Pisk kremfløten til myk krem. Vend kremen i eggedosisblandingen. Bruk gjerne en ballongvisp så alle kremklumper fjernes og blandingen blir jevn og luftig.
Mos rips og 0,5 dl sukker sammen med en gaffel. Bland de rørte ripsene i fromasjblandingen.
Hell dette enten i en serveringsskål og eller i fire mindre dessertskåler. Sett i kjøleskapet i minst 4 timer, gjerne over natten, til fromasjen har stivnet.
Pynt med rips før servering.
Bon appetit!
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 min.
Pisk egg og 1,5 dl sukker til tykk eggedosis.
Klem vannet ut av gelatinplatene. Smelt dem i en kopp med 0,5 dl kokende vann.
Hell den varme, flytende gelatinblandingen i en tynn stråle i eggedosisene men du fortsetter å vispe.
Pisk kremfløten til myk krem. Vend kremen i eggedosisblandingen. Bruk gjerne en ballongvisp så alle kremklumper fjernes og blandingen blir jevn og luftig.
Mos rips og 0,5 dl sukker sammen med en gaffel. Bland de rørte ripsene i fromasjblandingen.
Hell dette enten i en serveringsskål og eller i fire mindre dessertskåler. Sett i kjøleskapet i minst 4 timer, gjerne over natten, til fromasjen har stivnet.