Ripsfromasj

4 t 30 min

Ripsfromasj er en nydelig, sommerlig dessert med rips! Den søte fromasjen står i herlig kontrast til de syrlige ripsbærene. Server gjerne sammen med hjemmelaget vaniljesaus.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv

153 har lagret denne
Ripsfromasj
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv

Ripsfromasj er en nydelig, sommerlig dessert med rips! Den søte fromasjen står i herlig kontrast til de syrlige ripsbærene. Server gjerne sammen med hjemmelaget vaniljesaus.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv

153 har lagret denne
4
porsjoner

Fromasj

  • 8 plate(r) gelatin
  • 4 stykker egg
  • 1.5 dl sukker
  • 0.5 dl vann, varmt
  • 4 dl kremfløte
  • 2 dl rips
  • 0.5 dl sukker

Pynt

  • 0.5 dl rips
Unngå at skjermen går i dvale

Fromasj

  • 8 plate(r) gelatin
  • 4 stykker egg
  • 1.5 dl sukker
  • 0.5 dl vann, varmt
  • 4 dl kremfløte
  • 2 dl rips
  • 0.5 dl sukker

Pynt

  • 0.5 dl rips
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 min.
Pisk egg og 1,5 dl sukker til tykk eggedosis.
Klem vannet ut av gelatinplatene. Smelt dem i en kopp med 0,5 dl kokende vann.
Hell den varme, flytende gelatinblandingen i en tynn stråle i eggedosisene men du fortsetter å vispe.
Pisk kremfløten til myk krem. Vend kremen i eggedosisblandingen. Bruk gjerne en ballongvisp så alle kremklumper fjernes og blandingen blir jevn og luftig.
Mos rips og 0,5 dl sukker sammen med en gaffel. Bland de rørte ripsene i fromasjblandingen.
Hell dette enten i en serveringsskål og eller i fire mindre dessertskåler. Sett i kjøleskapet i minst 4 timer, gjerne over natten, til fromasjen har stivnet.
Pynt med rips før servering.
Pynt med rips før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 min.
Pisk egg og 1,5 dl sukker til tykk eggedosis.
Klem vannet ut av gelatinplatene. Smelt dem i en kopp med 0,5 dl kokende vann.
Hell den varme, flytende gelatinblandingen i en tynn stråle i eggedosisene men du fortsetter å vispe.
Pisk kremfløten til myk krem. Vend kremen i eggedosisblandingen. Bruk gjerne en ballongvisp så alle kremklumper fjernes og blandingen blir jevn og luftig.
Mos rips og 0,5 dl sukker sammen med en gaffel. Bland de rørte ripsene i fromasjblandingen.
Hell dette enten i en serveringsskål og eller i fire mindre dessertskåler. Sett i kjøleskapet i minst 4 timer, gjerne over natten, til fromasjen har stivnet.
Pynt med rips før servering.
Pynt med rips før servering.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?