Ha fløten og sukkeret i en kjele. Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Ha det i kjelen med fløten.
Varm opp over medium varme under omrøring, til fløten så vidt koker og sukkeret er løst opp.
Ha melken med gelatin i den varme fløten og pisk godt sammen. La kremen småkoke videre til gelatinen er fullstendig oppløst.
Sett en bolle over et vannbad med isvann. Hell kremen gjennom en sikt i bollen.
Pisk kremen i et par minutter og fordel den over i porsjonsformer. Sett den i kjøleskapet og la den stivne.
Blåbærmousse
Ha gelatinpulveret i appelsinsaften i en kjele.
Kjør blåbærene med sukker i en kjøkkenmaskin til en jevn og glatt puré. Du kan gjerne helle pureen gjennom en sikt for å fjerne frøene om du ønsker.
Pisk kremfløten til en myk krem.
Varm opp appelsinsaften og rør til gelatinpulveret er fullstendig oppløst. Bland appelsinsaften inn i pureen.
Rør inn halvparten av kremen. Vend så forsiktig inn resten av kremen. ha moussen i skålene med pannacottaen og la stå i kjøleskapet til moussen har stivnet.
Når desserten har stivnet ha formene i vannbad med varm vann, og vend dem ut på en tallerken for servering.
Bon appetit!
Strø gelatinpulveret over melken og la stå.
Ha fløten og sukkeret i en kjele. Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Ha det i kjelen med fløten.
Varm opp over medium varme under omrøring, til fløten så vidt koker og sukkeret er løst opp.
Ha melken med gelatin i den varme fløten og pisk godt sammen. La kremen småkoke videre til gelatinen er fullstendig oppløst.
Sett en bolle over et vannbad med isvann. Hell kremen gjennom en sikt i bollen.
Pisk kremen i et par minutter og fordel den over i porsjonsformer. Sett den i kjøleskapet og la den stivne.
Blåbærmousse
Ha gelatinpulveret i appelsinsaften i en kjele.
Kjør blåbærene med sukker i en kjøkkenmaskin til en jevn og glatt puré. Du kan gjerne helle pureen gjennom en sikt for å fjerne frøene om du ønsker.
Pisk kremfløten til en myk krem.
Varm opp appelsinsaften og rør til gelatinpulveret er fullstendig oppløst. Bland appelsinsaften inn i pureen.
Rør inn halvparten av kremen. Vend så forsiktig inn resten av kremen. ha moussen i skålene med pannacottaen og la stå i kjøleskapet til moussen har stivnet.
Når desserten har stivnet ha formene i vannbad med varm vann, og vend dem ut på en tallerken for servering.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto