Blåbærmousse og vaniljepannacotta

1 h
Lagret av 128 brukere
Blåbærmousse og vaniljepannacotta
Foto: Id1976/NTB Scanpix.
Lagret av 128 brukere

Ingredienser

8
porsjoner

Vaniljepannnacotta

  • 1.5 ts gelatin, pulver
  • 3 dl kremfløte
  • 55 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 0.5 dl helmelk

Blåbærmousse

  • 3 ts gelatin, pulver
  • 1 dl appelsinsaft
  • 5 dl blåbær
  • 0.5 dl sukker
  • 2.5 dl kremfløte

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Vaniljepannnacotta

  • 1.5 ts gelatin, pulver
  • 3 dl kremfløte
  • 55 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 0.5 dl helmelk

Blåbærmousse

  • 3 ts gelatin, pulver
  • 1 dl appelsinsaft
  • 5 dl blåbær
  • 0.5 dl sukker
  • 2.5 dl kremfløte
Strø gelatinpulveret over melken og la stå.
Ha fløten og sukkeret i en kjele. Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Ha det i kjelen med fløten.
Varm opp over medium varme under omrøring, til fløten så vidt koker og sukkeret er løst opp.
Ha melken med gelatin i den varme fløten og pisk godt sammen. La kremen småkoke videre til gelatinen er fullstendig oppløst.
Sett en bolle over et vannbad med isvann. Hell kremen gjennom en sikt i bollen.
Pisk kremen i et par minutter og fordel den over i porsjonsformer. Sett den i kjøleskapet og la den stivne.

Blåbærmousse

Ha gelatinpulveret i appelsinsaften i en kjele.
Kjør blåbærene med sukker i en kjøkkenmaskin til en jevn og glatt puré. Du kan gjerne helle pureen gjennom en sikt for å fjerne frøene om du ønsker.
Pisk kremfløten til en myk krem.
Varm opp appelsinsaften og rør til gelatinpulveret er fullstendig oppløst. Bland appelsinsaften inn i pureen.
Rør inn halvparten av kremen. Vend så forsiktig inn resten av kremen. ha moussen i skålene med pannacottaen og la stå i kjøleskapet til moussen har stivnet.
Når desserten har stivnet ha formene i vannbad med varm vann, og vend dem ut på en tallerken for servering.
woman cooking

Bon appetit!

Strø gelatinpulveret over melken og la stå.
Ha fløten og sukkeret i en kjele. Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Ha det i kjelen med fløten.
Varm opp over medium varme under omrøring, til fløten så vidt koker og sukkeret er løst opp.
Ha melken med gelatin i den varme fløten og pisk godt sammen. La kremen småkoke videre til gelatinen er fullstendig oppløst.
Sett en bolle over et vannbad med isvann. Hell kremen gjennom en sikt i bollen.
Pisk kremen i et par minutter og fordel den over i porsjonsformer. Sett den i kjøleskapet og la den stivne.

Blåbærmousse

Ha gelatinpulveret i appelsinsaften i en kjele.
Kjør blåbærene med sukker i en kjøkkenmaskin til en jevn og glatt puré. Du kan gjerne helle pureen gjennom en sikt for å fjerne frøene om du ønsker.
Pisk kremfløten til en myk krem.
Varm opp appelsinsaften og rør til gelatinpulveret er fullstendig oppløst. Bland appelsinsaften inn i pureen.
Rør inn halvparten av kremen. Vend så forsiktig inn resten av kremen. ha moussen i skålene med pannacottaen og la stå i kjøleskapet til moussen har stivnet.
Når desserten har stivnet ha formene i vannbad med varm vann, og vend dem ut på en tallerken for servering.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?