Til hovedinnhold

Panna cotta

4 h

Panna cotta er en nydelig italiensk dessert basert på fløte og vanilje. Direkte oversatt fra italiensk betyr det kokt fløte. Den er enkel å tilberede samtidig som den er utrolig god på smak. Kanskje ikke så rart at den har blitt en dessertfavoritt for mange?

Panna cotta smaker ekstra godt med en saus av frukt eller bær. Både bringebær og mango passer godt til panna cotta. Her har vi valgt å toppe den med en frisk pasjonsfruktsaus.

Ønsker du en annen vri? Forsøk panna cotta med appelsin eller hvit sjokolade-panna cotta.

Lagret av 347 brukere
panna cotta med pasjonsfruktsaus
Foto: Silje Sandberg

Panna cotta er en nydelig italiensk dessert basert på fløte og vanilje. Direkte oversatt fra italiensk betyr det kokt fløte. Den er enkel å tilberede samtidig som den er utrolig god på smak. Kanskje ikke så rart at den har blitt en dessertfavoritt for mange?

Panna cotta smaker ekstra godt med en saus av frukt eller bær. Både bringebær og mango passer godt til panna cotta. Her har vi valgt å toppe den med en frisk pasjonsfruktsaus.

Ønsker du en annen vri? Forsøk panna cotta med appelsin eller hvit sjokolade-panna cotta.

Lagret av 347 brukere

Ingredienser

5
porsjoner
  • 3 stykker gelatinplater
  • 1 stk vaniljestang
  • 5 dl kremfløte
  • 1 dl sukker

Pasjonsfruktsaus

  • 4 stk pasjonsfrukt
  • 1 ss akasiehonning

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 3 stykker gelatinplater
  • 1 stk vaniljestang
  • 5 dl kremfløte
  • 1 dl sukker

Pasjonsfruktsaus

  • 4 stk pasjonsfrukt
  • 1 ss akasiehonning
Bløtlegg gelatinplater i kaldt vann i cirka 5-10 minutter. Klem så ut vannet av platene.
Splitt vaniljestangen på langt og skrap ut frøene med en kniv. Kok forsiktig opp fløte, sukker , vaniljestangen og vaniljefrø under omrøring.
Når fløten har kokt opp, ta kjelen av platen. Tilsett gelatinplatene i den varme fløten og rør til du kjenner at de har løst seg opp. Fløten må ikke koke etter at gelatinen er tilsatt.
Avkjøl blandingen litt og sil av før du heller den forsiktig i glass eller former. Når panna cottaen er romtemperert, dekk med plastfolie og sett desserten kaldt til den har satt seg og stivnet, det tar cirka 4 timer.
Rett før servering kan du røre sammen sausen.

Pasjonsfruktsaus

Kutt opp pasjonsfruktene og skrap ut innholdet. Bland sammen med honning.
Smak til hvor søt du vil ha den, men husk at panna cottaen er søt, så pasjonsfruktsausen bær være frisk.
Server desserten med pasjonsfruktsaus på toppen.
woman cooking

Bon appetit!

Bløtlegg gelatinplater i kaldt vann i cirka 5-10 minutter. Klem så ut vannet av platene.
Splitt vaniljestangen på langt og skrap ut frøene med en kniv. Kok forsiktig opp fløte, sukker , vaniljestangen og vaniljefrø under omrøring.
Når fløten har kokt opp, ta kjelen av platen. Tilsett gelatinplatene i den varme fløten og rør til du kjenner at de har løst seg opp. Fløten må ikke koke etter at gelatinen er tilsatt.
Avkjøl blandingen litt og sil av før du heller den forsiktig i glass eller former. Når panna cottaen er romtemperert, dekk med plastfolie og sett desserten kaldt til den har satt seg og stivnet, det tar cirka 4 timer.
Rett før servering kan du røre sammen sausen.

Pasjonsfruktsaus

Kutt opp pasjonsfruktene og skrap ut innholdet. Bland sammen med honning.
Smak til hvor søt du vil ha den, men husk at panna cottaen er søt, så pasjonsfruktsausen bær være frisk.
Server desserten med pasjonsfruktsaus på toppen.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?