rask

Sagopudding

30 min

Dette er en hverdagsdessert. Ekte sagogryn lages av margen i sagopalmen som finnes i Sydøst-Asia. Sagogryn i Norge lages av potetmel. Sagnet forteller at det var en Marthe som hadde gått tom for alt som skulle til for å lage en dessert, og som måtte bruke det hun hadde og slik kom til å finne opp sagopuddingen. I Olaug Løkens kokebok fra 1897 står det "Saa overordentlig god er den ikke nettopp. Men har man god saft til..."
Kilde: Opplysningskontoret for Meieriprodukter. Foto: Opplysningskontoret for Meieriprodukter/Bård Ek

89 har lagret denne
Sagopudding

Dette er en hverdagsdessert. Ekte sagogryn lages av margen i sagopalmen som finnes i Sydøst-Asia. Sagogryn i Norge lages av potetmel. Sagnet forteller at det var en Marthe som hadde gått tom for alt som skulle til for å lage en dessert, og som måtte bruke det hun hadde og slik kom til å finne opp sagopuddingen. I Olaug Løkens kokebok fra 1897 står det "Saa overordentlig god er den ikke nettopp. Men har man god saft til..."
Kilde: Opplysningskontoret for Meieriprodukter. Foto: Opplysningskontoret for Meieriprodukter/Bård Ek

89 har lagret denne
8
porsjoner
  • 1 l helmelk
  • 2 ss smør
  • 3 ss sukker
  • 1.25 dl sagogryn
  • 2 eggeplomme
  • 2 gelatin, plater
  • romessens
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 l helmelk
  • 2 ss smør
  • 3 ss sukker
  • 1.25 dl sagogryn
  • 2 eggeplomme
  • 2 gelatin, plater
  • romessens
Kok opp melk, smør og sukker.
Dryss i sagogryn og kok under lett røring ca 15 minutter til en halvtynn grøt.
Trekk så kjelen av platen og avkjøl ca. 3 minutter.
Visp sammen eggeplommene og tilsett dem i puddingen under kraftig røring.
Kok opp under omrøring slik at puddingen tykner litt.
Legg gelatinplatene i kaldt vann til de er bløtt opp.
Varm så gelatinen opp og tilsett oppbløtt gelatin i puddingen mens du rører godt.
Ta kjelen av platen igjen, smak til med to dråper romessens og hell i pen dessertbolle. Avkjøles.
Server med en god rød saus til.
woman cooking

Bon appetit!

Kok opp melk, smør og sukker.
Dryss i sagogryn og kok under lett røring ca 15 minutter til en halvtynn grøt.
Trekk så kjelen av platen og avkjøl ca. 3 minutter.
Visp sammen eggeplommene og tilsett dem i puddingen under kraftig røring.
Kok opp under omrøring slik at puddingen tykner litt.
Legg gelatinplatene i kaldt vann til de er bløtt opp.
Varm så gelatinen opp og tilsett oppbløtt gelatin i puddingen mens du rører godt.
Ta kjelen av platen igjen, smak til med to dråper romessens og hell i pen dessertbolle. Avkjøles.
Server med en god rød saus til.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?