Sagopudding
Dette er en hverdagsdessert. Ekte sagogryn lages av margen i sagopalmen som finnes i Sydøst-Asia. Sagogryn i Norge lages av potetmel. Sagnet forteller at det var en Marthe som hadde gått tom for alt som skulle til for å lage en dessert, og som måtte bruke det hun hadde og slik kom til å finne opp sagopuddingen. I Olaug Løkens kokebok fra 1897 står det "Saa overordentlig god er den ikke nettopp. Men har man god saft til..."
Kilde: Opplysningskontoret for Meieriprodukter. Foto: Opplysningskontoret for Meieriprodukter/Bård Ek
Dette er en hverdagsdessert. Ekte sagogryn lages av margen i sagopalmen som finnes i Sydøst-Asia. Sagogryn i Norge lages av potetmel. Sagnet forteller at det var en Marthe som hadde gått tom for alt som skulle til for å lage en dessert, og som måtte bruke det hun hadde og slik kom til å finne opp sagopuddingen. I Olaug Løkens kokebok fra 1897 står det "Saa overordentlig god er den ikke nettopp. Men har man god saft til..."
Kilde: Opplysningskontoret for Meieriprodukter. Foto: Opplysningskontoret for Meieriprodukter/Bård Ek
- 1 l helmelk
- 2 ss smør
- 3 ss sukker
- 1.25 dl sagogryn
- 2 eggeplomme
- 2 gelatin, plater
- romessens
- 1 l helmelk
- 2 ss smør
- 3 ss sukker
- 1.25 dl sagogryn
- 2 eggeplomme
- 2 gelatin, plater
- romessens
