Til hovedinnhold

Sagopudding

30 min

Dette er en hverdagsdessert. Ekte sagogryn lages av margen i sagopalmen som finnes i Sydøst-Asia. Sagogryn i Norge lages av potetmel. Sagnet forteller at det var en Marthe som hadde gått tom for alt som skulle til for å lage en dessert, og som måtte bruke det hun hadde og slik kom til å finne opp sagopuddingen. I Olaug Løkens kokebok fra 1897 står det "Saa overordentlig god er den ikke nettopp. Men har man god saft til..."
Kilde: Opplysningskontoret for Meieriprodukter. Foto: Opplysningskontoret for Meieriprodukter/Bård Ek

Lagret av 80 brukere
Sagopudding

Dette er en hverdagsdessert. Ekte sagogryn lages av margen i sagopalmen som finnes i Sydøst-Asia. Sagogryn i Norge lages av potetmel. Sagnet forteller at det var en Marthe som hadde gått tom for alt som skulle til for å lage en dessert, og som måtte bruke det hun hadde og slik kom til å finne opp sagopuddingen. I Olaug Løkens kokebok fra 1897 står det "Saa overordentlig god er den ikke nettopp. Men har man god saft til..."
Kilde: Opplysningskontoret for Meieriprodukter. Foto: Opplysningskontoret for Meieriprodukter/Bård Ek

Lagret av 80 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 1 l helmelk
  • 2 ss smør
  • 3 ss sukker
  • 1.25 dl sagogryn
  • 2 eggeplomme
  • 2 gelatin, plater
  • romessens

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 l helmelk
  • 2 ss smør
  • 3 ss sukker
  • 1.25 dl sagogryn
  • 2 eggeplomme
  • 2 gelatin, plater
  • romessens
Kok opp melk, smør og sukker.
Dryss i sagogryn og kok under lett røring ca 15 minutter til en halvtynn grøt.
Trekk så kjelen av platen og avkjøl ca. 3 minutter.
Visp sammen eggeplommene og tilsett dem i puddingen under kraftig røring.
Kok opp under omrøring slik at puddingen tykner litt.
Legg gelatinplatene i kaldt vann til de er bløtt opp.
Varm så gelatinen opp og tilsett oppbløtt gelatin i puddingen mens du rører godt.
Ta kjelen av platen igjen, smak til med to dråper romessens og hell i pen dessertbolle. Avkjøles.
Server med en god rød saus til.
woman cooking

Bon appetit!

Kok opp melk, smør og sukker.
Dryss i sagogryn og kok under lett røring ca 15 minutter til en halvtynn grøt.
Trekk så kjelen av platen og avkjøl ca. 3 minutter.
Visp sammen eggeplommene og tilsett dem i puddingen under kraftig røring.
Kok opp under omrøring slik at puddingen tykner litt.
Legg gelatinplatene i kaldt vann til de er bløtt opp.
Varm så gelatinen opp og tilsett oppbløtt gelatin i puddingen mens du rører godt.
Ta kjelen av platen igjen, smak til med to dråper romessens og hell i pen dessertbolle. Avkjøles.
Server med en god rød saus til.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?