Varm fløten forsiktig til kokepunktet. Skjær et snitt i vaniljestengene og skrap ut frøene. Sammen med vaniljestengene trekkes dette i den varme fløten i ca. 30 minutter. Ta opp vaniljestengene, disse kan skylles av og legges i et lukket glass med sukker. Etter en tid har du ekte vaniljesukker.
Pisk eggeplommene sammen med sukkeret til en tykk eggedosis. Visp kraftig i kjelen mens eggedosisen blandes i den varme fløten. Det er viktig at massen ikke koker, men varmes opp mot kokepunktet. Visp kraftig til kremsausen har fått en tykk konsistens, og til den dekker baksiden på en spiseskje.
Ta kremsausen av varmen og fordel kremen i seks passende ildfaste former. Skålene settes kaldt i minst tre timer eller natten over. En annen bra metode er å steke Creme brûlée'en i vannbad i ovnen i ca. 40 minutter på 170 grader.
Når kremen har stivnet, fordeles ca. tre teskjeer sukker på toppen. Her kan du bruke vanlig hvitt sukker, det er enklest å smelte. Eller brunt sukker, som gir en enda kraftigere karamellsmak. Det enkleste er å bruke en gassbrenner, har du ikke det, brukes grillelementet i stekeovnen. Pass godt på så ikke sukkeret brennes for mye.
Ønsker du litt ekstra pynt på desserten, kan du lage flortynne sukkerflak som settes på toppen. Smelt 200 gram sukker i tørr panne. La sukkeret smelte langsomt uten røring. Tøm denne massen på bakepapir og la den avkjøles. Bryt opp karamellen og kjør den til et fint pulver i en blender. Dette pulveret strøs på en bakeplate og settes under grillen til massen har smeltet. La flakene bli kalde på ovnsplaten, og du har en flott dekorasjon til crème brûlée'en.
Bon appetit!
Varm fløten forsiktig til kokepunktet. Skjær et snitt i vaniljestengene og skrap ut frøene. Sammen med vaniljestengene trekkes dette i den varme fløten i ca. 30 minutter. Ta opp vaniljestengene, disse kan skylles av og legges i et lukket glass med sukker. Etter en tid har du ekte vaniljesukker.
Pisk eggeplommene sammen med sukkeret til en tykk eggedosis. Visp kraftig i kjelen mens eggedosisen blandes i den varme fløten. Det er viktig at massen ikke koker, men varmes opp mot kokepunktet. Visp kraftig til kremsausen har fått en tykk konsistens, og til den dekker baksiden på en spiseskje.
Ta kremsausen av varmen og fordel kremen i seks passende ildfaste former. Skålene settes kaldt i minst tre timer eller natten over. En annen bra metode er å steke Creme brûlée'en i vannbad i ovnen i ca. 40 minutter på 170 grader.
Når kremen har stivnet, fordeles ca. tre teskjeer sukker på toppen. Her kan du bruke vanlig hvitt sukker, det er enklest å smelte. Eller brunt sukker, som gir en enda kraftigere karamellsmak. Det enkleste er å bruke en gassbrenner, har du ikke det, brukes grillelementet i stekeovnen. Pass godt på så ikke sukkeret brennes for mye.
Ønsker du litt ekstra pynt på desserten, kan du lage flortynne sukkerflak som settes på toppen. Smelt 200 gram sukker i tørr panne. La sukkeret smelte langsomt uten røring. Tøm denne massen på bakepapir og la den avkjøles. Bryt opp karamellen og kjør den til et fint pulver i en blender. Dette pulveret strøs på en bakeplate og settes under grillen til massen har smeltet. La flakene bli kalde på ovnsplaten, og du har en flott dekorasjon til crème brûlée'en.