Til hovedinnhold

Crema catalana

1 h 30 min
6 varer
121
Crema catalana

Crema catalana er en tradisjonell, spansk dessert. Desserten anses å være forløperen til crème brûlée og kommer fra området Catalonia.

Ingredienser

6
porsjoner
  • 4 dl fløte
  • 1 dl melk
  • 75 g sukker
  • 2 stykker kanelstang, små
  • 0.5 stk appelsin, skallet, kun det oransje
  • 5 stykker eggeplomme
  • sukker, til glasering

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 dl fløte
  • 1 dl melk
  • 75 g sukker
  • 2 stykker kanelstang, små
  • 0.5 stk appelsin, skallet, kun det oransje
  • 5 stykker eggeplomme
  • sukker, til glasering
Kok opp fløte, melk, halvparten av sukkeret, kanel og appelsinskall.
Skru ned varmen og la fløtemelken trekke i 20 minutter.
Visp eggeplommer sammen med resten av sukkeret. Kok fløtemelken opp på nytt. Sil den over eggeplommene mens du visper.
Sil blandingen og fyll den i passende porsjonsformer.
Bak crèma catalana i ovn ved 95 grader i ca. 50 minutter eller til massen har satt seg. Steketiden kan variere med formens størrelse.
Avkjøl og dryss overflaten med et tynt lag sukker før du karamelliserer med en crème brûlée-brenner rett før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Kok opp fløte, melk, halvparten av sukkeret, kanel og appelsinskall.
Skru ned varmen og la fløtemelken trekke i 20 minutter.
Visp eggeplommer sammen med resten av sukkeret. Kok fløtemelken opp på nytt. Sil den over eggeplommene mens du visper.
Sil blandingen og fyll den i passende porsjonsformer.
Bak crèma catalana i ovn ved 95 grader i ca. 50 minutter eller til massen har satt seg. Steketiden kan variere med formens størrelse.
Avkjøl og dryss overflaten med et tynt lag sukker før du karamelliserer med en crème brûlée-brenner rett før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?