Crema catalana
1 h 30 min
Crema catalana er en tradisjonell, spansk dessert. Desserten anses å være forløperen til crème brûlée og kommer fra området Catalonia.
Lagret av 125 brukere
Crema catalana er en tradisjonell, spansk dessert. Desserten anses å være forløperen til crème brûlée og kommer fra området Catalonia.
Lagret av 125 brukere
Ingredienser
6
porsjoner
- 4 dl fløte
- 1 dl melk
- 75 g sukker
- 2 stykker kanelstang, små
- 0.5 stk appelsin, skallet, kun det oransje
- 5 stykker eggeplomme
- sukker, til glasering
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 4 dl fløte
- 1 dl melk
- 75 g sukker
- 2 stykker kanelstang, små
- 0.5 stk appelsin, skallet, kun det oransje
- 5 stykker eggeplomme
- sukker, til glasering
Kok opp fløte, melk, halvparten av sukkeret, kanel og appelsinskall.
Skru ned varmen og la fløtemelken trekke i 20 minutter.
Visp eggeplommer sammen med resten av sukkeret. Kok fløtemelken opp på nytt. Sil den over eggeplommene mens du visper.
Sil blandingen og fyll den i passende porsjonsformer.
Bak crèma catalana i ovn ved 95 grader i ca. 50 minutter eller til massen har satt seg. Steketiden kan variere med formens størrelse.
Avkjøl og dryss overflaten med et tynt lag sukker før du karamelliserer med en crème brûlée-brenner rett før servering.

Bon appetit!
Kok opp fløte, melk, halvparten av sukkeret, kanel og appelsinskall.
Skru ned varmen og la fløtemelken trekke i 20 minutter.
Visp eggeplommer sammen med resten av sukkeret. Kok fløtemelken opp på nytt. Sil den over eggeplommene mens du visper.
Sil blandingen og fyll den i passende porsjonsformer.
Bak crèma catalana i ovn ved 95 grader i ca. 50 minutter eller til massen har satt seg. Steketiden kan variere med formens størrelse.
Avkjøl og dryss overflaten med et tynt lag sukker før du karamelliserer med en crème brûlée-brenner rett før servering.